O-STA

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo UL in Tehniški muzej Slovenije pripravljata Dneve gradnje in okolja

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo skupaj s Tehničnim muzejem Slovenije letos prvič organizira Dneve gradnje in okolja. Na dnevih, ki bodo potekali od torka, 21. marca, do nedelje, 26. marca, v tehniškem muzeju v Bistri, bodo sodelovali tudi sodelavci in študentje vseh treh študijskih smeri na UL FGG - gradbeništva, geodezije in vodarstva. Ti bodo s pomočjo interaktivnih prikazov, namenjenim skupinam 3. triade osnovnih šol ter skupinam srednješolcev, predstavili svojo raziskovalno dejavnost.

Dnevi gradnje in okolja prinašajo zelo zanimiv in pester urnik dogajanja. Vsi tisti, ki jih zanima področje geodezije, bodo lahko že prvi dan na delavnici,Kako gledamo na Zemljo iz vesolja, odkrivali, kje so sateliti, koliko jih je, kako jih spravimo v tirnico okrog Zemlja ter kaj in kako z njimi opazujemo. Še isti dan se bodo lahko udeležili delavnice s področja gradbeništva Gradnja mostov ali pa se na delavnici Model premeščanja rečnih sedimentov naučili kaj več o pojavu spodkopavanja mostnih opornikov, do katerega pride pri nevarno visokih pretokih rek.

Do konca tedna na Dnevih gradnje in okolja pripravljajo še druge zanimive aktivnosti. Za vse ljubitelje geodezije bodo organizirane delavnice, kot so 3D modeli in obogatena resničnost, Zasnova manjše soseske in Kaj nam razkrivajo prostorski podatki. Dodatno znanje o gradbeništvu bo zagotovo prinesla tudi delavnica Obnašanje konstrukcij, na področju vodarstva pa lahko obiskovalci obiščejo še delavnici Model podzemne vode in Aqualibrium ali pa skozi igro Vodni tok podrobneje spoznajo elemente velikega in malega naravnega ter umetnega vodnega kroga.

Več informacij o urniku, poteku in vsebini delavnic je na voljo tudi na tej povezavi.