O-STA

Družbi Fortress Management in Mubadala prevzemata družbo Fortress Investment Group

Vodstvena ekipa družbe Fortress bo prevzela pomemben lastniški delež

NEW YORK in ABU DABI, Združeni arabski emirati--(BUSINESS WIRE)-- Družbi Fortress Investment Group ("Fortress") in Mubadala Investment Company sta prek svoje hčerinske družbe Mubadala Capital ("Mubadala Capital") za upravljanje premoženja, ki je v njuni 100-odstotni lasti, danes objavili, da sta sklenili dokončne sporazume o nakupu 90,01 % delnic družbe Fortress, ki so trenutno v lasti družbe SoftBank Group Corp. ("SoftBank"), ki je od leta 2017 lastnica družbe Fortress. Pogoji posla niso bili razkriti, zanj pa veljajo običajni pogoji za sklenitev pogodbe in regulativne odobritve.

Po zaključku transakcije naj bi imelo vodstvo družbe Fortress 30-odstotni lastniški delež v družbi in bo imelo v lasti vrsto lastniškega kapitala, ki bo vodstvu družbe Fortress omogočala imenovanje večine sedežev v upravnem odboru. Družba Mubadala Capital (ki ima trenutno 9,99-odstotni delež v družbi Fortress prek svojih skladov zasebnega kapitala II in III) bo imela v lasti 70 % lastniškega kapitala družbe Fortress.

Po sklenitvi pogodbe bo družba Fortress še naprej delovala kot neodvisni upravitelj naložb pod blagovno znamko Fortress in bo popolnoma samostojna glede naložbenih procesov in sprejemanju odločitev, osebja in poslovanja. Drew McKnight in Joshua Pack bosta imenovana za izvršna direktorja družbe Fortress, Pete Briger pa za predsednika. Glavni izvršni direktor in generalni direktor družbe Mubadala Capital Hani Barhoush, ki je član upravnega odbora družbe Fortress od leta 2019, bo še naprej deloval v upravnem odboru.

Dean Dakolias bo še naprej opravljal vlogo vodilnega partnerja, Tom Pulley pa bo še naprej opravljal vlogo izvršnega direktorja globalnega podjetja Fortress Real Estate. Jack Neumark je bil imenovan za vodilnega partnerja in bo še naprej vodil področje pravnih sredstev ter sodeloval pri vodenju področja posebnih finančnih sredstev, Marc Furstein pa bo še naprej opravljal vlogo predsednika. Soustanovitelja družbe Fortress Wes Edens in Randy Nardone bosta še naprej nadzorovala poslovanje sklada stalnega kapitala in preostale naložbe zasebnega kapitala, vključno z družbo Brightline.

Pričakuje se, da bo družba Fortress pod novim skupnim lastništvom ustvarila pomembno vrednost za svoje deležnike z nadaljnjim uveljavljanjem na področju alternativnih naložb, zlasti na področju kreditov in nepremičnin na javnih in zasebnih trgih, kjer trenutno upravlja 46 milijard dolarjev sredstev v imenu več kot 1900 institucionalnih vlagateljev in zasebnih strank. Pričakuje se, da bo družba Fortress imela koristi od globalne mreže Mubadala Capital in obsežnega portfelja raznolikih sredstev ter dostopa do naložbenih priložnosti z lastnim kapitalom, da bi podprla svojo rast in širitev.

Pete Briger, Drew McKnight in Joshua Pack iz družbe Fortress so v skupni izjavi povedali: "Izjemno smo veseli, da lahko poglobimo naše sodelovanje z družbo Mubadala in z enim najbolj prefinjenih vlagateljev na svetu sodelujemo v transakciji, ki bo zagotovila pomembne dolgoročne koristi za našo družbo, naše zaposlene in stranke, ki jim služimo. Z družbo Mubadala tesno sodelujemo že vrsto let in izredno spoštujemo njeno investicijsko sposobnost in disciplino. Nadaljnjo naložbo družbe Mubadala vidimo kot potrditev poslovnega modela in naložbenega pristopa, ki ga uporabljamo že več kot 20 let, in v času, ko je dinamika trga bolj kot kdaj koli prej usklajena z našimi izkušnjami in strokovnim znanjem, smo nad prihodnostjo družbe Fortress še bolj navdušeni".

Hani Barhoush, izvršni direktor in generalni direktor družbe Mubadala Capital, je dejal: "Družba Fortress je vodilni svetovni upravljavec naložb z dokazano uspešnostjo, saj svojim vlagateljem v vseh poslovnih ciklih zagotavlja vrhunsko donosnost, prilagojeno tveganju. V zadnjih 20 letih so zgradili neverjetno franšizo in se uveljavili kot vodilni vlagatelj v posojila in premoženje, hkrati pa širijo naložbene strategije v številnih vrstah sredstev. Z izjemno vodstveno ekipo družbe Fortress smo že močno povezani in veseli nas, da bomo v prihodnjih letih ta odnos še poglobili na podlagi močne usklajenosti vizij, hkrati pa bomo našim vlagateljem zagotovili še večjo vrednost."

Transakcija bo po pričakovanjih zaključena v prvem četrtletju leta 2024, če jo odobrijo regulativni organi.

Družba Ardea Partners je bila finančni svetovalec, družba Shearman & Sterling pa pravni svetovalec družbe Mubadala.

Goldman, Sachs & Co. LLC je bil finančni svetovalec, Kirkland & Ellis pa pravni svetovalec vodstva družbe Fortress pri transakciji. Družba Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP je zastopala družbo Fortress pri transakciji.

Skupina The Raine Group je bila izključni finančni svetovalec, družba Morrison Foerster pa pravni svetovalec družbe SoftBank.

O družbi Fortress Investment Group

Družba Fortress Investment Group LLC je vodilni, zelo raznolik globalni upravitelj naložb. Družba Fortress, ustanovljena leta 1998, je 31. decembra 2022 v imenu več kot 1900 institucionalnih strank in zasebnih vlagateljev po vsem svetu upravljala 45,8 milijarde dolarjev sredstev, in sicer v okviru različnih kreditnih in nepremičninskih naložbenih strategij, zasebnega kapitala in stalnega kapitala.

O družbi Mubadala Capital

Mubadala Capital je hčerinsko podjetje za upravljanje premoženja družbe Mubadala Investment Company, vodilnega svetovnega državnega vlagatelja s sedežem v Abu Dabiju. Poleg upravljanja lastnih bilančnih naložb družba Mubadala Capital v imenu institucionalnih vlagateljev upravlja skupno približno 20 milijard USD v okviru lastnih bilančnih naložb in kapitalskih skladov tretjih oseb, vključno s štirimi skladi zasebnega kapitala, tremi skladi tveganega kapitala v zgodnji fazi razvoja in dvema skladoma v Braziliji, ki se osredotočata na posebne situacije.

Kontaktni podatki

Stiki z javnostjo:

Mubadala
Salam Kitmitto

sakitmitto@mubadala.ae
+971 50 276 9286

Fortress
Gordon Runte

grunte@fortress.com
+1 917 981 1246

Vir: Družbi Fortress Investment Group LLC in Mubadala Capital

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53403992/en