O-STA

SanDisk in Skype napovedala žepno internetno video telefonijo s pomočjo pametnih pogonov

Pametni pogoni SanDisk U3 Cruzer s prednaloženo programsko opremo uporabnikom omogočajo Skype glasovne in video klice po celotnem svetu

multimedijske vsebine na voljo na naslovu:

http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5184192

MILPITAS, Kalifornija, ZDA/LUXEMBOURG, Luksemburg -(BUSINESS WIRE) - 10. julij 2006 - SanDisk(R) Corporation (Nasdaq:SNDK), največji svetovni dobavitelj naprav za shranjevanje z vgrajenimi flash spominskimi karticami in Skype(TM), globalno internetno komunikacijsko podjetje, sta sporočila, da lahko uporabniki Skypea odslej opravljajo brezplačne klice in klepetajo na skoraj katerem koli osebnem računalniku, brez da bi si pred tem morali naložiti programsko opremo. Programska oprema Skype bo od sedaj prednaložena na najnovejših Skypu-prijaznih pametnih pogonih podjetja SanDisk: Cruzer(R) Micro in Cruzer, ki podpirajo tehnologijo U3(TM), kar bo uporabnikom na vseh večjih trgih omogočilo opravljanje Skype avdio in video klicev med osebnimi računalniki.

SanDiskov Cruzer Micro in Cruzer Titanium s tehnologijo U3 uporabnikom nudita prenosno hranjenje datotek in programov, brez da bi na računalniku puščali kakršne koli osebne sledi. To pomeni, da lahko uporabniki svoj Skype uporabniški račun, osebne kontakte in nastavitve prenesejo na napravo, ki je manjša od zavojčka žvečilnih gumijev in s pomočjo osebnih računalnikov, ki se nahajajo na primer v hotelih ali internetnih kavarnah, opravljajo klice z možnostjo videa. Tak, kompaktni Skype je posebej uporaben za poslovne potnike, turiste, študente in vse, ki uporabljajo več različnih računalnikov.

"Skype se rad povezuje z najbistrejšimi in najboljšimi na posameznih področjih," je povedal Saul Klein z marketinškega oddelka Skype. "SanDisk predstavlja odlično dopolnilo k Skypeovem naraščajočemu ekosistemu partnerjev in nam bo omogočil doseči popolnoma novo skupino uporabnikov Skypea."

Platforma U3, ki nudi možnost nalaganja več aplikacij na flash pogon, je standarden del vseh zadnjih verzij SanDiskovih Cruzer Micro in Cruzer Titanium USB pametnih pogonov.

"SanDisk na platformo U3 gleda kot na naslednji veliki korak v mobilnem računalništvu," je povedal Carlos Gonzalez, direktor oddelka za USB pri SanDisku. "Cruzer Micro in Cruzer Titanium z U3 bosta uporabnikom omogočila, da na majhnem, priročnem USB flash pogonu nosijo kompletno osebno namizje z njihovimi najljubšimi U3 smart aplikacijami, nastavitvami ter kontakti in da delajo na katerem koli osebnem računalniku in kjerkoli. Skype je za profesionalce in za celotno mobilno generacijo tako priročno komunikacijsko orodje, da je postal bistven del njihovega dela in digitalnega življenja. Tako lahko ponosno sporočimo, da smo vzpostavili tesno sodelovanje s Skypeom, ki nam bo omočilo, da programsko opremo integriramo ekskluzivno na naše Cruzerje."

Pri novih diskih bo Skypeov logo viden na embalaži, vključena pa bo enomesečna brezplačna uporaba Skypeove glasovne pošte, kar bo mobilnemu uporabniku omogočilo, da bo sporočila iz Skype klicev prejemal tudi, ko bo na poti. SanDisk Cruzer Micro s prednaloženim Skypeom je na voljo na maloprodajnih mestih v ZDA in Evropi, pa tudi v Skypeovi spletni trgovini, po priporočeni maloprodajni ceni, ki se giba med 39,99 in 199,99 ameriškimi dolarji. Izdelki bodo na voljo v različicah s 512 MB, 1 GB, 2 GB in 4GB(a) spomina. SanDisk Cruzer Titanium s Skypeom je na voljo v različicah 1GB in 2GB po priporočenih cenah 74,99 dolarjev oziroma 119,99 dolarjev in je že na poti na večino največjih tržišč.

Skype je eno od štirih produktivnih programskih orodij, ki so del SanDiskovih najnovejših Cruzer Micro in Titanium flash pogonov Tehnologija U3 nudi učinkovito okolje za aplikacije, ki potekajo neposredno s flash pogona. Preostali, s tehnologijo U2 kompatibilni programi SanDiskovih pogonov nudijo protivirusne funkcije, funkcije za sinhronizacijo datotek in funkcije za upravljanje z gesli. Aplikacije U3 delujejo na katerem koli osebnem računalniku z nameščenima operacijskima sistemoma Windows XP ali Windows 2000(b).

O podjetju Skype

Skype je najhitreje rastoča storitev za internetno komunikacijo na svetu. Uporabnikom omogoča neomejeno število brezplačnih glasovnih in video klicev. Na voljo je v 27 jezikih in se uporablja v skoraj vseh državah po svetu. Skype svoj prihodek ustvarja z dodatnimi storitvami, kot so odhodni in dohodni klici iz fiksnih in mobilnih telefonskih omrežij ter glasovna pošta in posredovanja klicev. Skype ima vzpostavljena partnerstva z naraščajočim številom ponudnikov strojne in programske opreme. Skype je del družbe eBay (NASDAQ: EBAY). Za več informacij obiščite spletno stran skype.com.

Skype ne nadomešča telefona in ga ni mogoče uporabljati za klice v sili.

O podjetju SanDisk

SanDisk je izumitelj flash spominskih kartic in je največji svetovni dobavitelj izdelkov, ki temeljijo na flash spominskih karticah. Pri tem uporablja svojo patentirano high-density flash memory in krmilniško tehnologijo. Sedež podjetja SanDisk je v Milpitasu v Kaliforniji, podjetje pa deluje širom po svetu, pri čemer več kot polovico prodaje beleži zunaj ZDA.

(a) 1 megabyte (MB) = 1 milijon byteov; 1 gigabyte (GB) = 1 milijarda byteov. Del navedenih zmogljivosti se uporablja za formatiranje in druge funkcije in tako ni na voljo za hranjenje podatkov.

(b) U3 tehnologije ne podpira nobena verzija operacijskega sistema Mac OS (medtem ko je kompatibilna z Microsoftovimi sistemi).

Izdelke podjetja SanDisk si lahko ogledate na spletni strani:

http://www.sandisk.com/corporate/media.asp

Domača spletna stran podjetja SanDisk: http://www.sandisk.com

SanDiks, logo SanDisk in Cruzer so blagovne znamke korporacije SanDisk Corporation, ki je registrirana v ZDA in drugih državah. Skype je registrirna blagovna znamka U3, LLC. Preostale blagovne znamke, omenjene v pričujočem besedilu, imajo izključno namen identifikacije in utegnejo pripadati lastnikov dotičnih blagovnih znamk.

multimedijske vsebine na voljo na naslovu:

http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5184192

KONTAKT:

Sparkpr for Skype

Benson Kelsey, +1 415-321-1880

benson@sparkpr.com

ali

SanDisk Corporation

Ken Castle, +1 408-801-7032

kcastle@sandisk.com