O-STA

Začel se je raziskovalni program Economist Impact, ki ga sponzorira Kyocera Document Solutions

Slika poročila.

Ljubljana, 20. 2. 2024 - Kyocera Document Solutions Europe, B.V., eden izmed vodilnih svetovnih ponudnikov rešitev za upravljanje z dokumenti, z veseljem najavlja predstavitev novega globalnega poročila z naslovom Green Edge, ki ga je pripravil Economist Impact. Raziskovalni program, ki ga sponzorira Kyocera Document Solutions, preučuje dejavnike, ki vplivajo na sprejemanje okoljskih pobud in analizira pripravljenost ter prizadevanja podjetij za sprejemanje zelenih veščin*.

Podnebni ukrepi v mestih so ključni za doseganje ambicioznih ciljev ničelnih neto emisij, pri čemer bo uspeh odvisen od spretnosti in znanja vpletenih. Kyocera se zaveda nujnosti teh vprašanj, saj se že več kot 30 let zavzema za razvoj okolju prijaznih izdelkov z dolgo življenjsko dobo.

S pomočjo ugotovitev iz tega raziskovalnega programa, ki osvetljujejo, kaj predstavljajo zelene veščine in katere ukrepe je treba sprejeti v podjetjih, da bi prispevala k trajnostni družbi v prihodnosti.

Na podlagi obsežnega pregleda literature, intervjujev s strokovnjaki in globalne raziskave 300 vodilnih delavcev v šestih mestih - Berlinu, Londonu, New Yorku, Singapurju, Sydneyju in Tokiu - so identificirali nabor spretnosti, ki so ključne za trajnostni razvoj. Poročilo Green Edge se osredotoča na raziskovanje zelenih veščin v urbanih okoljih na podlagi treh stebrov: okoljske ozaveščenosti, vodenja in obvez zaposlenih.

Rezultati nove raziskave Economist Impact kažejo, da le manjši delež (2,7 %) vodilnih delavcev v največjih svetovnih poslovnih središčih - Berlinu, Londonu, New Yorku, Singapurju, Sydneyju in Tokiu - verjame, da imajo njihove organizacije zadostno raven zelenih znanj in spretnosti. Kljub temu pa skoraj vsi anketirani (95,7 %) pričakujejo, da bodo zelene spretnosti v naslednjih petih letih postale najpomembnejša spretnost zaposlenih.

Raziskave nakazujejo, da se bo svetovno pomanjkanje delavcev, potrebnih za zeleni prehod, do leta 2030 povečalo na sedem milijonov**, če se ta pomanjkljivost ne bo odpravila, kar bo otežilo pot do doseganja ciljev trajnostnega razvoja podjetij.

Več o poročilu si lahko preberete na povezavi: https://impact.economist.com/sustainability/project/a-green-edge.

Kot partner, ki je blizu strankam, bomo s celovitimi predlogi rešitev še naprej podpirali trajnostni razvoj podjetij in družbe.

* Zelene veščine: znanje, sposobnosti, vrednote in odnosi za podporo trajnostnemu in z viri učinkovitemu poslovanju, ko se podjetja osredotočajo na zmanjšanje svojega ogljičnega odtisa.

** Vir: https://www.bcg.com/publications/2023/will-a-green-skills-gap-put-climate-goals-at-risk

#

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions Europe je del skupine podjetij Kyocera Document Solutions Inc., vodilnega svetovnega ponudnika celovitih dokumentnih rešitev s sedežem v Osaki na Japonskem. Portfelj podjetja vključuje zanesljive in okolju prijazne večopravilne naprave in tiskalnike ter poslovne aplikacije in svetovalne storitve, ki strankam omogočajo optimizacijo in upravljanje delovnega toka dokumentov ter doseganje večje učinkovitosti. S strokovnim znanjem in kulturo empatičnega partnerstva je cilj podjetja pomagati organizacijam uporabiti znanje za spodbujanje sprememb.

Kyocera Document Solutions Inc. je del skupine podjetij Kyocera Corporation (Kyocera), vodilnega dobavitelja polprevodniških paketov, industrijskih in avtomobilskih komponent, polprevodniških paketov, elektronskih naprav, pametnih energetskih sistemov, tiskalnikov, kopirnih strojev in mobilnih telefonov. V fiskalnem letu, ki se je končalo 31. marca 2023, so konsolidirani prihodki od prodaje skupine Kyocera znašali 2 bilijona jenov (približno 15,1 milijarde USD). Kyocera je uvrščena na 672. mesto na lestvici revije Forbes za leto 2023 "Global 2000" največjih javnih podjetij na svetu, The Wall Street Journal pa jo je uvrstil med "100 najbolj trajnostno upravljanih podjetij na svetu". Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Kontakt

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana

Tel: (01) 5484 812

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana

Kontakt

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Tel: (01) 5484 812

E-pošta: tomaz@xenon-forte.si