O-STA

Vikend lepših trenutkov v Europarku

Vikend lepših trenutkov v Europarku

Na največji nakupovalni destinaciji severovzhodne Slovenije se ta konec tedna pripravljajo na pravo spomladansko nakupovalno osvežitev. V petek in soboto, 17. in 18. maja, bo v mariborskem Europarku namreč potekal Vikend lepših trenutkov, ki prinaša izjemne popuste ter ugodno ponudbo v trgovinah in lokalih. Za vse tiste, ki bi si radi privoščili nekaj, kar je že dolgo na vašem seznamu želja, bo prihajajoči vikend idealna priložnost, da uresničite svoje skrite želje.

Nakupovanje po znižanih cenah

Vikend lepših trenutkov prinaša številna znižanja in ugodnosti, ki jih lahko izkoristite pri nakupih vsega potrebnega za pomladne in prihajajoče poletne dni. V modnih prodajalnah Europarka boste lahko pobrskali za najbolj trendovskimi kosi oblačil ali pa si privoščili kakšen okusen obrok in osvežujoče napitke v gostinskih lokalih in restavracijah. To bo vikend, poln nakupov in zabave, ki ga res ne smete zamuditi!

Otroška predstava Radovednica iz čebelnjaka

To soboto bo v mariborskem Europarku na ogled otroška predstava Radovednica iz čebelnjaka, na kateri se bodo najmlajši lahko naučili marsikaj novega o življenju čebel. Zgodba govori o tem, da v čebelnjaku vsa čebelja družina pridno opravljajo svoje naloge, le čebelica Cvetka se kuja in trmasto vztraja, da se ji godi krivica. Rada bi na pašo, a mora čistiti čebelnjak in skrbeti za mlajše sestrice. Noče razumeti, da je takšen pač red v čebelnjaku in da bo prišel čas, ko bo tudi ona tako velika, da bo lahko poletela na pašo. Predstava se bo začela ob 11. uri v nadstropju v bližini gostinskega lokala Ginger. Po zaključku predstave bo otroke obiskala Veverica Mica.

Predstavitev poklica medicinske sestre

Danes, 13. maja, lahko med 9. in 21. uro na osrednjem prireditvenem prostoru pobližje spoznate poklic medicinske sestre in si ogledate razstavo uniform, ki so jih nosile skozi leta. Ekipa oddelka Zdravstvena nega UKC Maribor je ta dogodek pripravila ob mednarodnem dnevu medicinskih sester, ki ga obeležujemo 12. maja, in babic, ki ga praznujemo 5. maja. Poleg predstavitve poklica mimoidočim nudijo tudi vrsto meritev, pregledov in svetovanj, kot so prikaz in možnost preizkusa temeljnih postopkov oživljanja, merjenje krvnega sladkorja in krvnega tlaka, tehnike samopregleda dojk, pregled kožnih znamenj in še marsikaj drugega.

Za več informacij obiščite Europarkovo spletno stran in sledite družbenim omrežjem Facebook, Instagram in TikTok.