O-STA

Supernova je v Sloveniji pridobila prestižno BREEAM certifikacijo za kar šest nakupovalnih središč

Supernova Kranj
Supernova Kamnik
Supernova Maribor
Supernova Nova Gorica
Supernova Novo Mesto
Supernova Ptuj

Kar šest nakupovalnih središč Supernova v Sloveniji je pridobilo prestižno BREEAM certifikacijo

Ljubljana, 10.7.2024 - Skupina Supernova, ki se zavzema za zeleno prihodnost in trajnosten razvoj, je v Sloveniji dosegla nov pomemben mejnik. V okviru programa Supernova Green Energy so uspešno pridobili BREEAM certifikacijo za šest nakupovalnih središč. Ta prestižni britanski sistem ocenjevanja trajnosti stavb potrjuje visoke standarde, ki jih Supernova dosega na področju okolju prijaznega razvoja.

Zavezani trajnostnemu razvoju

Trajnostnost je postala ključni koncept sodobnega razvoja, saj se svet sooča z vse večjimi okoljskimi izzivi. Podnebne spremembe in druge okoljske težave zahtevajo, da prav vsak posameznik in organizacija prispeva k ohranjanju našega planeta. Majhni, a pomembni koraki na poti k trajnosti so ključni za dosego tega cilja. Eden izmed teh korakov je tudi pridobitev certifikatov, ki potrjujejo zavezanost k trajnostnemu razvoju, česar se zaveda tudi skupina Supernova.

Njihov program Supernova Green Energy se osredotoča na energetsko učinkovitost, uporabo zelenih virov energije, LED tehnologijo ter opremljanje centrov s fotonapetostnimi elektrarnami za lastno proizvodnjo zelene električne energije. Cilj programa je doseči popolno ogljično nevtralnost do leta 2030.

Pomembnost BREEAM certifikata

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) je mednarodno priznan britanski sistem certificiranja, ki meri trajnost stavb. Tehnični standardi BREEAM ocenjujejo celoten koncept stavbe v desetih različnih kategorijah, vključno z zdravjem in dobrobitjo, energetsko učinkovitostjo, porabo vode, prometno dostopnostjo, onesnaževanjem, uporabo zemljišč in ekologijo, gospodarjenjem z odpadki, uporabo ekoloških materialov ter odpornostjo same stavbe.

Šest nakupovalnih središč Supernova v Sloveniji je z odličnimi ocenami v teh kategorijah dokazalo svojo zavezanost trajnosti in skrbi za okolje. Supernova Novo Mesto, Supernova Maribor, Supernova Kamnik, Supernova Kranj, Supernova Ptuj in Supernova Nova Gorica so se tako s prejemom certifikata pridružili osmim centrom na Hrvaškem, ki so BREEAM certifikacijo že imeli.

Skupina Supernova s pridobitvijo BREEAM certifikacije dokazuje svojo zavezanost k trajnostnemu razvoju in okolju prijaznim praksam. Program Supernova Green Energy igra ključno vlogo pri njihovem doseganju, saj se osredotoča na energetsko učinkovitost, uporabo zelenih virov energije in lastno proizvodnjo zelene električne energije.

O skupini Supernova

Skupina Supernova Group upravlja 24 nakupovalnih središč v 14 mestih v Sloveniji in je z različnimi naložbenimi projekti v državi vložila več kot 550 milijonov evrov. Poleg Slovenije je aktivno prisotna tudi na trgih Hrvaške, Avstrije, Nemčije, Slovaške in Romunije. S skupnim portfeljem, ki obsega več kot 110 nepremičnin, njihova skupna vrednost presega 2,2 milijarde evrov.

Kontakt za medije

Blažena Lokin

Marketing Manager

t: +385 (1) 5544 639

m: +385 91 380 9854

e: blazena.lokin@supernova.at

Urška Ambrož

Sidera, komunikacijska agencija

m: +386 31 777 790

e: urska@sidera.si