O-STA

Skype jemlje poslovne uporabnike resno - Varčevanje je le začetek

Skype napovedal razširitev funkcionalnosti Skype for Business (Skype za podjetja)

London, 25. januar 2007 - BUSINESS WIRE - Skype je danes napovedal, da bo popeljal Skype for Business korak naprej kot odziv na želje podjetji po vsem svetu, ki si želijo Skype uporabljati za komunikacijo s svojimi strankami in zaposlenimi. Skype for Business se je izkazal za izjemno priljubljenega, saj podjetja prihranijo denar in čas, zahvaljujoč Skypeovi preprostosti uporabe in udobnemu načinu komuniciranja.

Poslovni uporabniki so bili vedno del Skypeove družine in predstavljajo 30% Skypeove globalne skupnosti, ki šteje 171 milijonov uporabnikov.

V nedavni raziskavi, ki je vključevala 250 podjetji, ki uporabljajo Skype, jih je 95% povedalo, da so prihranili sredstva, 80% pa jih je zatrdilo, da je uporaba Skypea povečala produktivnost zaposlenih.

Eno od teh podjetji, Lewis & Hickey, ki združuje vodilne mednarodne arhitekte, je pred kratkim namestila Skype v svojih pisarnah v Veliki Britaniji in Pragi. Podjetje pravi, da je prihranilo do 7,6% pri telefonskih stroških in želi doseči 50% zmanjšanje stroškov telefonije v bližnji prihodnosti.

Benoit Mareschal, direktor oddelka za razvoj pri Lewis & Hickey pravi: �"Naše stranke in ekipe prihajajo iz celotne Velike Britanije in tudi iz tujine, in kot mnogo kreativnih podjetij moramo deliti ideje in komunicirati med seboj, kar je lahko precej drago. Želeli smo najti način, kako komunicirati, a plačati manj za ta privilegij. Odkar smo začeli uporabljati Skype, se je vsota, ki jo porabimo za mednarodne, klice bistveno zmanjšala. Skype vzpostavi človeški most med tehnologijo in privlačnim načinom komuniciranja."

Raziskava je prav tako pokazala, da 62% podjetji bolje komunicira s strankami preko Skypea, med tem ko je 76% zaposlenih bolje sodeluje s sodelavci, saj je Skype tako preprost za uporabo.

Benoit Mareschal se strinja: �"Sedaj ko imamo Skype so se možnosti za komunikacijo med nami bistveno povečale. Ljudje so se prej zanašali na elektronsko pošto, s Skypeom pa lahko dobiš odgovor na vprašanje takoj, brez da bi motil ostale - sploh z uporabo funkcije instant chat (hipno sporočanje). Vidiš lahko, kdaj so ljudje dosegljivi, zastaviš vprašanje in nadaljuješ s tistim, kar počneš."

Z dodatnimi novimi funkcijami predstavljenimi danes, je Skype med drugim olajšal podjetjem namestitev in upravljanje s programom Skype. Skype je mogoče z lahkoto namestiti na več računalnikov s paketom Windows Installer (poznan pod kratico MSI), kar daje administratorjem večjo kontrolo nad načinom, kako Skypeov mrežni promet teče prek poslovnega omrežja.

Internetna nadzorna plošča omogoča podjetjem, da določijo posamezne uporabnike, ki imajo dostop do poceni SkypeOut(TM) klicev na fiksna in mobilna telefonska omrežja in ponuja kompakten pregled nad porabo.

Medtem pa Skype sodeluje s svojimi partnerji pri razvoju niza novih orodji za poslovno produktivnost z imenom Extras (Dodatki): med njimi je Convenos, storitev za spletne konference in spletno sodelovanje, paket Unyte, ki omogoča uporabnikov, da delijo pogled namizja svojega računalnika z drugimi uporabniki, in ACD klicni center, ki deluje s Skypeom.

Za več informacij o Skype for Business obiščite www.skype.biz <http://www.skype.biz/>.

O podjetju Skype

Skype je najhitreje rastoča storitev za internetno komunikacijo na svetu. Uporabnikom omogoča neomejeno število brezplačnih glasovnih in video klicev ter neposredno sporočanje. Z več kot 171 milijoni uporabnikov in preveden v 28 jezikov se uporablja v skoraj vseh državah po svetu. Skype svoj prihodek ustvarja z dodatnimi storitvami, kot so odhodni in dohodni klici iz fiksnih in mobilnih telefonskih omrežij, glasovna pošta in posredovanje klicev in nastavitvami po meri uporabnika kot so melodije in avatarji. Skype ima vzpostavljena partnerstva z naraščajočim številom ponudnikov strojne in programske opreme.

Skype je del družbe eBay (NASDAQ: EBAY). Za več informacij obiščite spletno stran skype.com.

Za uporabo programa Skype in Skype Certified naprav in dodatkov je potreben dostop do širokopasovne internetne povezave. Skype ne nadomešča telefona in ga ni mogoče uporabljati za klice v sili.

Skype, SkypeIn, SkypeOut, Skype Me, Skype Certified, Skypecast, vsi povezani logotipi in simbol "S" so blagovne znamke podjetja Skype Limited.

KONTAKT:

Skype Media contact:

Stephanie Zari

stephanie.zari@skype.net

SkypeIn: + 44-121-288-3779