O-STA

EA in The9 najavili kapitalsko naložbo in ekskluzivni sporazum o izdajanju iger EA SPORTS FIFA Online na Kitajskem

Strateško partnerstvo s The9 bo razširilo ponudbo EA na kitajskem trgu spletnih iger

ŠANGHAJ, Kitajska & REDWOOD CITY, Kalifornija, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 21. maj 2007 - Electronic Arts Inc. (NASDAQ:ERTS), vodilni svetovni razvijalec in založnik interaktivne zabave, je danes objavil, da je z enim največjih kitajskih podjetij za spletne igre, The9 Limited (NASDAQ:NCTY) ("The9"), sklenil dogovor o kapitalski naložbi. Družbi sta prav tako najavili licenčni dogovor, ki daje The9 ekskluzivne izdajateljske pravice za EA SPORTS FIFA Online na Kitajskem. Ob zaključku naložbe bo EA v lasti imela okoli 15 odstotkov navadnih delnic The9. Naložba je vredna okoli 167 milijonov dolarjev.

Sporazum temelji na strategiji EA o sodelovanju z uspešnimi regionalnimi podjetji, s katero želi EA v Aziji razširiti spletne igre, ter na strategiji The9 o širitvi svoje ponudbe iger na kitajskem trgu.

EA SPORTS FIFA je vodilna športna franšiza podjetja EA in je uspešno štartala na azijskem trgu spletnih iger. Lani sta EA in Neowiz, podjetje s sedežem v Seoulu, začela sodelovati z namenom trženja EA SPORTS FIFA Online v Koreji. Igra je do sedaj postala ena od najbolj popularnih v državi in ohranja svojo uspešnost s preko 4,4 milijona registriranih uporabnikov. Podjetje The9 je pridobilo ekskluzivne pravice za izdajanje igre na Kitajskem.

"EA bo predstavljal močnega partnerja na hitro rastočem trgu spletnih iger na Kitajskem," je dejal Jun Zhu, predsednik in izvršni direktor The9. "Na Kitajskem smo opazili močan porast zanimanja za spletne športne igre ob bližajočih se olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008 in svetovnim prvenstvom v nogometu leta 2010. FIFA Online bo postala vodilni favorit na kitajskem trgu."

Hubert Larenaudie, predsednik azijskega oddelka za spletne igre EA Asia Online, je dejal: "To je še en pomemben korak v strategiji EA za povečanje svoje spletne prisotnosti v Aziji. Dokazana znanja The9 bodo pomenila izjemno prednost pri prenosu FIFA Online na rastoči trg in veselimo se partnerstva, ki bo milijonom kitajskih spletnih igralcev in nogometnim navdušencem z FIFA Online omogočila najboljšo spletno nogometno izkušnjo."

O družbi Electronic Arts

Electronic Arts (EA) s sedežem v Redwood Cityju v Kaliforniji je vodilen svetovni proizvajalec interaktivne programske opreme, namenjene zabavi. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1982, razvija, izdaja in po vsem svetu distribuira interaktivno računalniško opremo za video konzole, osebne računalnike in internet. Podjetje Electronic Arts svoje izdelke trži pod blagovnimi znamkami: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) in POGO(TM). V poslovnem letu 2007 je imelo podjetje 3,09 milijarde dolarjev prihodkov, 24 izdelkov pa je bilo prodanih v več kot milijon izvodih. Naslov spletne strani in dostop do spletnih iger podjetja Electronic Arts je www.ea.com. Več informacij o izdelkih in sporočila za javnost so dosegljiva na internetnem naslovu http://info.ea.com.

EA SPORTS FIFA Online je razvita po licenci družbe Electronic Arts.

O podjetju The9 Limited

The9 Limited je edenvodilnih ponudnikov spletnih iger na Kitajskem. Podjetje je večinoma osredotočeno na ponudbo in razvoj visokokakovostnih iger za igralce spletnih iger v državi. The9 neposredno ali preko licenc ponuja večigralske spletne igre (MMORPG) podjetja Blizzard Entertainment(R) kot so World of Warcraft(R) in Soul of The Ultimate Nation(TM) ter svojo prvo tako igro Joyful Journey West(TM). The9 je na Kitajskem dodatno pridobilo ekskluzivne licence za dodatne MMORPG in nekatere ostale igre kot so Granado Espada, Guild Wars, Hellgate: London, Ragnarok Online 2, Emil Chronicle Online, Huxley, in FIFA Online. The9 trenutno razvija 3D fanzazijski MMORPG Fantastic Melody Online(TM).

Varen pristan za napovedne izjave

Nekatere izjave v tem sporočilu za javnost, vključno s tistimi, ki se nanašajo na investicije EA in njen založniški dogovor z The9; rast trga spletnih iger na Kitajskem; in pričakovan vpliv investicije in dogovora na strateške načrte, poslovne načrte in finančne rezultate EA, vsebujejo napovedne izjave, ki se lahko spremenijo. Izjave, ki obsegajo besede kot so "predvidevati", "verjeti", "ocenjevati" ali "pričakovati" in izjave v prihodnjiku, so napovedne izjave. Ker te izjave spremljajo tveganja in negotovosti, se dejanski dogodki v prihodnosti in njihove posledice lahko bistveno razlikujejo od rezultatov, ki so pričakovani v izjavah o prihodnosti. Nekateri izmed dejavnikov, ki lahko povzročijo, da se bo dejansko stanje bistveno razlikovalo od napovednih izjav, so: sprejetje pogojev glede končnega dogovora; možnost, da dogovor o kapitalski naložbi in/ali dovgovoru o založništvu ne bo izvajan ali da se bodo pri izajanju pojavile zamude; učinek objave o naložbi in sporazumu na strateški odnos, poslovne rezultate in poslovanje EA in The9, vključno z najavo o ohranitvi ključnih zaposlenih v obeh podjetjih; relativno kratka zgodovina obstoja The9 kot ponudnika spletnih iger; politična in ekonomska politika kitajske vlade; zakoni in pravila, ki urejajo panogo spletnih itger, informacij posredovanih preko interneta in ponudnikov internenih vsebin na Kitajskem; povečevanje vladnega nadzora nad spletnimi bari na Kitajskem; zmožnost The9, da obdrži obstoječe igralce in pritegne nove, se pripravi na in prilagodi spremembam želja igralcev ter reagira na zahteve trga; splošni ekonomski pogoji; in ostali dejavniki, ki so navedeni v letnih poročilih EA ameriški Agenciji za trg vrednostnih papirjev (SEC), vključno z Letnim poročilom na obracu 10-K za fiskalno leto, ki se konča 31. marca, in Četrtletno poročilo na obrazcu 10-Q za četrtletje, ki se je izteklo 31 Decembra 2006. V primeru pojava kateregakoli od teh tveganj ali negotovosti, se lahko sporazum o naložbi in/ali založništvu ne bo izvajal ali pa ne bo izveden pod pričakovanimi pogoji. Prav tako se lahko zgodi, da morebitne prednosti naložbe in sporazuma ne bodo realizirane, kar bi poslabšalo poslovne rezultate EA s čimer bi se dejanski rezultati bistveno razlikovali od pričakovanj v teh napovednih izjavah. EA ne prevzema nobene obveznosti za posodobitev teh napovednih izjav, ki se po objavi tega sporočila za javnost ne bodo več spreminjale.

Izjava o varnem pristanu

To sporočilo obsega napovedne izjave. Te izjave spadajo pod določbe "varnega pristana" na podlagi ameriškega Zakona o pravnih postopkih za zasebna podjetja (Private Securities Litigation Reform Act) iz leta 1995. Napovedne izjave vključujejo besede kot so "bo", "pričakovati", "predvidevati", "prihodnost", "nameravati", "načrtovati", "verjeti", "ocenjevati" in podobne besede. Med ostalim, napovedne izjave obsegajo tudi izjave o prihodnjem poslovanju in citate vodilnih managerjev v tem sporočilu za javnost. The9 lahko napovedne izjave prav tako ustno ali pisno sporoča v svojih rednih poročilih ameriški Agenciji za trg vrednostnih papirjev na obrazcih 20-F in 6-K, itd., v svojih letnih sporočilih lastnikom delnic, v sporočilih za javnost in ostalih pisnih sporočilih in v ustnih izjavah tretjim strankam zaposlenih in direktorjev The9. Izjave, ki niso zgodovinska dejstva, vključno z izjavami o napovedih in pričakovanjih The9, so napovedne izjave, ki vsebujejo tveganja in negotovosti. Številni pomembni dejavniki bi lahko vplivali na razlikovanje napovednih izjav od dejanskih rezultatov. Morebitna tveganja in negotovosti obsegajo, a niso omejena na: relativno kratko zgodovino obstoja The9 kot ponudnika spletnih iger; politično in ekonomsko politiko kitajske vladine; zakone in pravila, ki urejajo panogo spletnih iger, informacije posredovane preko terneta in ponudnikov internetnih vsebin na Kitajskem; povečevanje vladnega nadzora nad spletnimi kavarnami na Kitajskem; zmožnost The9, da obdrži obstoječe igralce in pritegne nove, pridobi licenco, razvije ali pridobi dodatne spletne igre, ki dosežejo popularnost med igralci, se pripravi na in prilagodi spremembam želja igralcev in reagira na zahteve trga; in ostali dejavniki, ki so navedeni v letnih poročilih The9 ameriški Agenciji za trg vrednostnih papirjev, vključno z letnimi poročili na obrazcu 20-F. The9 ne prevzema nikakršne obveznosti za posodobitve katerekoli napovedne izjave, razen če to zahteva ustrezen zakon.

KONTAKT:

EA Corporate

Jeff Brown, +1-650-628-7922

jbrown@ea.com

ali

EA International

Tiffany Steckler, +4122 316 1322

tsteckler@europe.ea.com

ali

EA Investor Relations

Tricia Gugler, +1-650-628-7327

tgugler@ea.com

ali

The9 Investor Relations

Dahlia Wei, +86 21 5172 9990

IR@corp.the9.com