O-STA

Novosti v najbolj prodajanih igrah in nove igre podjetja EA razstavljene med 22. in 26. avgustom 2007

EA na sejmu Games Convention v Leipzigu razstavlja vodilne naslove in razkriva FIFO 08 za PLAYSTATION 3

Uredništva za gospodarstvo, zabavo in visoko tehnologijo

Games Convention v Leipzigu

Hala 3, stojnica B02

LEIPZIG, Nemčija--(BUSINESS WIRE)�-22. avgust 2007�- Electronic Arts Inc., (NASDAQ:ERTS) ta teden na sejem Games Convention v Leipzigu prinaša predstavitve svojih vodilnih proizvodov. Njihov nabor odseva prioritete štirih znamk podjetja -

EA SPORTS(TM), EA Games, EA Casual Entertainment in The Sims(TM). V okviru teh naslovov bodo predstavljene inovacije na področju igranja v osrednjih franšizah za igralno-zabavni sistem Xbox 360(TM), računalniško-zabavni sistem PLAYSTATION(R)3, kot tudi za nove kategorije bolj dostopnih iger, namenjenih občasnim igralcem na mobilnih telefonih, dlančnikih in Nintendovi konzoli Wii(TM).

"Trenutno imamo najbolj razburljiv nabor v zgodovini, letos bomo lansirali več kot deset novih iger, poleg tega pa še nove različice iger, ki so pri kupcih najbolj priljubljene," je dejal Gerhard Florin, namestnik izvršilnega predsednika za mednarodne izdaje. "V naslednjem ciklu bo Evropa trg z precejšnjo rastjo in s težko pričakovanimi naslovi kot so FIFA 08, Need for Speed Pro Street, Crysis in Medal of Honor Airborne, skupaj z novimi proizvodi, med katere sodijo Boogie, The Simpsons, Skate in Rock Band bodo igralci imeli na voljo več izbire in zabave kot kdajkoli prej."

Na današnji tiskovni konferenci je podjetje EA predstavilo igro FIFA 08 za PLAYSTATION 3 v okviru EA SPORTS. Nova igra ponuja izkušnjo nogometa, ki dosega avtentičnost, finese in lepoto pravega športa. Naslednja generacija pogona igre FIFA 08, ki je zasnovana za maksimalno povečanje moči igralnih konzol Xbox 360 in PLAYSTATION 3, prinaša tako stopnjo odzivnosti animacij in nadzora žoge, da se igralci počutijo kot bi bili na igrišču. FIFA 08 je letos v Evropi vodilna nogometna izkušnja za PLAYSTATION 3.

FIFA Street 3, ki jo EA Canada razvija za naslednjo generacijo konzol, bo predstavljena na izbranih dogodkih za zaprtimi vrati.

Games Convention v Leipzigu poteka med 22. in 26. avgustom 2007. Stojnica EA se nahaja v hali 3 na razstavnem prostoru B02.Naslovi, ki jih EA predstavlja na sejmu Games Convention, vključujejo:

Army of Two(TM)

Nikoli ne pojdite sami v bitko! Najbolj smrtonosna dvojica vojakov, ki jo lahko država najame, to zimo prihaja na prodajne police. Igra podružnice EA Montreal ARMY OF TWO prinaša senzacionalno strateško kooperativno tretjeosebno streljačino, ki ji v akcijskem žanru ni para, osredotoča pa se na igralnost, ki temelji na misijah DVEH mož, na strategiji DVEH mož, na taktiki DVEH mož in prednosti DVEH mož. Prelomna igralnost v igri ARMY OFTWO, bodisi v navezi z resničnim partnerjem ali s prilagodljivim partnerjem z umetno inteligenco, prinaša prednosti strategije dveh mož, kot je posebej prilagojeno orožje, vozila in taktično streljanje. ARMY OF TWO bo letošnjo zimo na voljo za računalniško-zabavni sistem PLAYSTATION 3 in igralno-zabavni sistem Xbox 360(TM).

Battlefield: Bad Company(TM)

Zavrzite pravila bojevanja! Battlefield: Bad Company(TM) postavi igralce za sovražnikovo črto v četo odpadlih vojakov, ki tvegajo vse za osebni lov na zlato. Igra z globoko kinematografsko izkušnjo za posameznega igralca, obložena z dogodivščinami in drznostjo, nudi prosto igro, ki je značilna za to serijo, v svetu, kjer je skoraj vse uničljivo. Ne najdete vrat, da bi vstopili v stavbo? Narediti si jih! Uničevanje uporabite za taktično uresničevanje svojih ciljev na svoj način. Battlefield: Bad Company(TM) nudi tudi privlačen nov način igranja za več igralcev hkrati - online jih lahko igra do 24, pri tem pa je uničevanje osrednje vodilo igre.

Igra je v celoti zasnovana za konzole naslednje generacije (Xbox 360 in PLAYSTATION 3) na podlagi najnovejšega pogona igre Frostbite(TM), ki ga je razvil EA Digital Illusions. Prihaja v letu 2008.

Boogie(TM)

Stresajte. Pojte. Ustvarjate. Letošnje poletje bodo igračarji plesali, peli in ustvarjali glasbene videospote s to nezgrešljivo žurersko videoigrico, ki spravi igračarje s kavča in jih navduši za nove ritme. Ne samo, da bodo igračarji na ves glas popevali svoje najljubše melodije in poplesavali na popularne pesmi, ki so jih ustoličili glasbeniki kot so The Jackson 5, Britney Spears in Red Hot Chili Peppers, lahko bodo tudi posneli svoje najboljše plesne gibe ali svoj glas in s preprostim ustvarjalcem glasbenih videospotov posneli svoj spot. V začetku meseca je Boogie za Wii izšel v Severni Ameriki, 24. avgusta 2007 pa bo na voljo v Evropi.

Burnout Paradise(TM)

Burnout Paradise je ponovno rojen za naslednjo generacijo konzol, tokrat svoji edinstveni mešanici hitrosti, zabave in vznemirjenja dodaja odprto igro. S spektakularno tehnologijo in inovacijami na področju igralnosti, kot na primer Free Burning in Mugshots, bo ta igra povozila pravila dirkanja in dirkalno kategorijo obrnila na glavo. Tehnologija naslednje generacije omogoča raven deformacije ob trkih brez primere, ob čimer lahko doživite najbolj eksplozivna masovna trčenja v zgodovini serije. Burnout Paradise nudi najhitrejšo dirkalno izkušnjo z največ užitka, kar smo jih kdaj videli.

Command & Conquer (TM)3: Kane's Wrath

V Kanovem imenu! Serija The Command & Conquer(TM) ponovno blesti z igro Command & Conquer(TM) 3: Kane's Wrath. Tokrat gre za razširitveni paket za igro Command & Conquer 3 Tiberium Wars(TM), ki so jo oboževali tako kritiki kot igračarji. Ta strateška igra v realnem času (RTS) se ponovno vrača v Tiberiumov svet, v katerem je Kane v središču nove epske operacije za enega igralca. Na področju igralnosti ima Command & Conquer 3: Kane's Wrath novo strateško sfero, ki omogoča igralcem postavljati baze, sestavljati prilagojene vojske in napadati sovražnike v svetovnem merilu - potem pa se izgubijo v kaotičnem taktičnem boju, kjer lahko njihove poveljniške spretnosti vplivajo na razplet bitke. Igra vpeljuje tudi šest novih odklonskih podskupin in bogat nabor novih enot, struktur in moči za vojske frakcij Global Defense Initiative in Brotherhood of Nod ter enigmatične nezemeljske rase Scrin. Različica igre Command & Conquer 3: Kane's Wrath za Xbox 360(TM) bo vpeljala revolucionaren nov radialen vmesnik, oblikovan posebej za konzole. Ukazi za igre RTS so tako napredovali na povsem drug nivo, igralci bodo uporabljali igralno palico za postavljanje, razporejanje vojakov in napad. Command & Conquer 3: Kane's Wrath bo spomladi 2008 na voljo za PC in sistem Xbox 360.

Crysis(TM)

Čas je, da navlečete svoja nano-oblačila. Crytek, nagrajeni razvijalci igre Far Cry, prinašajo Crysis, letos eno najtežje pričakovanih prvoosebnih streljačin in iger za PC. Igra Crysis, ki jo poganja CryENGINE(TM) 2 podjetja Crytek, je pravi tehnični dosežek z izjemnimi vizualizacijami, premeteno igralnostjo in epskim zapletom. Na otoku v Južnem Kitajskem morju se najde skrivnostni predmet, kar vodi v boj za premoč med ZDA in Severno Korejo. Elitni oddelek posebnih sil dobi misijo, ki se izkaže za mnogo več kot običajno iskanje in reševanje, ko je ugotovljeno, da je neznani predmet Trojanski konj za masovno invazijo nezemljanov. Obe globalni velesili se bosta morali združiti v boju proti tej skrivnostni grožnji, vse to pa poteka v dinamičnem spremenljivem okolju, kjer se med drugim pojavlja tudi strašljiva breztežnost. Da bi lahko porazili nezemljane, morajo igralci med bojem spreminjati taktiko in polno izkoriščati revolucionarno nano-oblačilo, ki poveča možnosti uporabe sposobnosti, hitrosti, oklepa ali plašča, poleg tega pa jim je na voljo cel arzenal visoko prilagodljivega orožja. Usoda planeta je odvisna od vaše sposobnosti prilagajanja za preživetje.

Izid igre Crysis za PC je predviden za november 2007.

EA Mobile(TM)

EA Mobile bo predstavil celo vrsto iger, vključno z EA SPORTSFIFA 08, Medal of Honor Airborne (TM), Skate in The Simpsons(TM): Minutes to Meltdown.

EA Playground(TM)

Naj bo dež ali sonce, ni treba, da se zabava prekine! EA Playgroundzajema živahnost in nostalgijo otroškega igrišča v vaši soseski, saj vaš igralni prostor spremeni v areno interaktivne zabave z aktivnostmi, ki igralca potegnejo vase, namenjene pa so otrokom in otroku, ki se skriva v vseh nas. Ta igra je temeljna videoigra za vse starosti. Otroci lahko domov prinesejo razburjenje z otroškega igrišča, starši ali celo stari starši pa lahko podoživijo svoje otroške radosti. EA Playground je bister paket otroških iger za Wii in Nintendo DS (TM). Vse igre so preproste za učenje in igranje, poleg tega se odlično prilegajo upravljalnim mehanizmom vsake platforme. Igra EA Playground je predvidena za dobavo v letošnji jeseni.

FIFA 08

FIFA 08 z sisteme Xbox 360 in PLAYSTATION 3 poziva igralce, da obvladujejo iste spretnosti igranja kot profesionalni nogometaši. Ljubitelji nogometa po vsem svetu lahko doživijo enake vzpone in padce kot pravi igralci in se dnevno spopadajo z istimi izzivi kot oni. FIFA 08 vas postavi na igrišče, kjer morate kljubovati stavnim razmerjem, izpopolniti svoje spretnosti, izboljšati svojo igro in se upirati do končne zmage za svojo ekipo.

Nogometaš Ronaldinho iz naslovnice FIFA 08, ki je eden najbolj nadarjenih in prepoznavnih športnikov na svetu, bo prvi profesionalni nogometaš, ki se bo kot prirejen lik pojavil v ekskluzivni izdaji igre FIFA 08 za Wii. Revolucionarni ukazi FreeMotion(TM) v tej igri pomagajo izenačiti igralno površino za vse igralce, s čimer FIFA 08 postane fizična, družabna dejavnost. Poleg tega igralci dobijo resnično avtentično nogometno izkušnjo, ki jo lahko nadzorujejo bolje kot kdajkoli prej. Igra je preprosta za učenje in igranje, vanjo je vključena tudi Nogometna akademija, kjer se lahko osnovne in napredne ukaze naučite s pomočjo več kot 30 interaktivnih razlag. V vseh učnih urah se učite obvladovanja ukazov FreeMotion in izvajanja vseh potrebnih gibov za prevlado na igrišču.

Na ogled je tudi FIFA 08 za PC, PlayStation 2, sistem PlayStationPortable (PSP(R)) in Nintendo DS.

FIFA MANAGER 08

Kateri sestav je najboljši za naslednjega nasprotnika? Je potrebno nadgraditi stadion ali bi bilo bolje investirati v ekipo? Naj pustim ogledniku, da še en teden preverja nogometaša ali mu takoj ponudim pogodbo?

Od 2. novembra 2007 naprej bodo nogometni navdušenci in amaterski trenerji lahko o teh vprašanjih premlevali bolj temeljito kot kdaj prej. Računalniška igra FIFA MANAGER 08 proizvajalca EA SPORTS uporabnikom osebnih računalnikov daje priložnost, da svoj najljubši klub pripeljejo do mednarodnega uspeha, ustanovijo svoj klub ali celo postanejo reprezentančni menedžerji. Igralci lahko upravljajo skoraj vse vidike kluba, od prestopov igralcev, obnove stadionov, kemije in vodenja v slačilnici do sestava ekipe.

FIFA MANAGER 08 vsebuje potrjene originalne grbe in podatke klubov iz 20 različnih držav. Vsak nogometaš v igri je samostojno ocenjen glede na lestvico 43 spretnosti. Skupaj je v igro vključenih 52 lig z resničnimi igralci.

Hellgate: London(TM)

Smo v letu 2038 in London so v veliki meri uničile horde srhljivih demonov. Vi ste edino, kar jim zapira pot do iztrebljenja človeštva. Igro Hellgate: London je razvila ekipa Flagship Studios, ki je bila glavna tudi pri zasnovi globalno uspešne serije Diablo, zdaj pa postavljajo nova merila za žanr akcijskega igranja vlog (RPG). Hellgate je igra tipa hack-and-slash s prvoosebnim igralcem in elementi MMO, kar pomeni, da jo lahko na spletu istočasno igra ogromno igralcev, vse to pa igralcu nudi avtentično izkušnjo s poudarkom na zgodbi, poleg tega pa omogoča neskončno ponovno igranje, saj igra vsebuje dinamične, naključno generirane stopnje in dogodke. Na voljo je šest različnih razredov likov, ki ustrezajo različnim načinom igranja, visoko prilagodljiv izgled, ogromne količine naključno generirane opreme in sistem robustnih spretnosti, kar omogoča igralcem, da ustvarijo svojega edinstvenega junaka in se borijo sami ali prek spleta. Vsem tistim, ki želijo nadaljevati z iztrebljanjem demonske grožnje, pa bo Flagship v okviru naročnine ponudil nadaljnje vsebine, vključno z novimi razredi likov, demonov, nalog itd. Hellgate: London bo letos ob Halloweenu na voljo izključno za PC.

Medal of Honor Airborne(TM)

Medal of Honor Airborne želi ponovno definirati serijo, spreminja pa način igranja streljačin. Tokrat se prvič v prvoosebni streljačini igralci z zraka spustijo v boj in pristajajo povsod po odprtem bojnem polju. Boj na trdnih tleh nudi taktične izbire v vertikalnih odprtih bojnih poljih, kot jih do sedaj nismo poznali, na voljo je bogat nabor smeri napada in priložnosti za bočni napad. Medal of Honor Airborne je najnovejše nadaljevanje kritiško priznane franšize Medal of Honor(TM) podjetja EA, s katero so ob prvem izidu leta 1999 uvedli žanr prvoosebne streljačine (FPS) za obdobje druge svetovne vojne.

Igro Medal of Honor so razvili v EA Los Angeles pod znamko EA(TM), od 4. septembra 2007 bo na voljo za sistem Xbox 360 in PC, od novembra pa za računalniško-zabavni sistem PLAYSTATION 3.

Mercenaries 2: World in Flames(TM)

Ko se tiran, željan moči, vmešava v venezuelske zaloge nafte, sproži invazijo, ki državo spremeni v vojno območje. Za vas pa je mednarodna kriza le dobrodošla: ste plačanec, zato kaos za vas pomeni zaslužek. V igri Mercenaries 2: World in Flames se pojavi cele kupe potencialnih strank, ki bi vam vse plačale, da zanje opravite umazane posle. Vse so svetovne velesile z globokimi žepi, globokimi zamerami in zadostno količino orožja, da bi lahko začele tretjo svetovno vojno. Vsi vas bodo poskusili ogoljufati, če se le pojavi priložnost. Mislijo, da se jim bo uspelo izmakniti, vendar ne poznajo prvega pravila za plačance: VSI PLAČAJO. Igro Mercenaries 2: World in Flames so razvili v Pandemic Studios.

MySims(TM)

MySims, prva igra v revolucionarni novi liniji razvijalcev znamke The Sims, omogoča igralcem, da zgradijo mesto, oblikujejo skupnost in odkrijejo svoj svet. Igra, narejena posebej za platformi Wii in Nintendo DS, vpeljuje nabor ljubkih igrivo-sanjavih likov, medtem ko še vedno nudi ustvarjalno, prilagodljivo in, kot vedno, odprto igro, ki je očarala igralce Sims povsod po svetu. Igro začnete z oblikovanjem lastnega lika Sim, ki spominja na igračo in odseva oseben stil in razmišljanje igralca. Neskončne možnosti vključujejo vse od kitk in bejzbolskih kap do dredov in irokez, slog pa je popolnoma drugačen kot v vseh dosedanjih igrah Sims. Igralec zbira gradbene bloke, iz katerih lahko oblikuje in prilagaja edinstvene stavbe, vsaka izkušnja pa je razred zase!

Need for Speed(TM) ProStreet

Z igro Need for Speed ProStreet lahko tekmujete na uličnih dirkah najvišje stopnje. Zdaj ni več dovolj, da ste prvi samo v svoji soseski, zavladati morate v globalnem merilu. Zgradite si najboljši borilni stroj, preizkusite ga na multidisciplinarnih dirkah in s svojimi spretnostmi in ugledom izzovite najboljše ulične dirkače na svetu. To je vaša priložnost, da dokažete, da imate vse potrebno in lahko postanete naslednji Kralj ulic. Need for Speed ProStreet vam daje prvinski okus kaosa in neomejenega adrenalina cestnih dirk. Vsaka vdolbina, vsaka praska in vsak ukrivljen del avtomobila je bojna brazgotina, dokaz vaše privrženosti in tekmovalnega duha. Ozračje je naelektreno - dopolnjujejo ga navdušene množice, realistični avtomobili kot iz fotografij in valeč dim - kar pripomore k prikazu pritiska in intenzitete gladiatorskega izziva, znanega kot Show Down. Need for Speed ProStreet je uresničenje surove moči, živalske agresije in intenzivnega rivalstva, ki zaznamuje kulturo uličnih dirk. Need for Speed ProStreet pridrvi na police 31. oktobra 2007.

Rock Band(TM)

Rock Band je popolnoma nova platforma za glasbene navdušence in igračarje, ki omogoča interakcijo z glasbo kot je še niste videli, izziva igralce, da obvladajo električno/bas kitaro, bobne in vokale kot solisti ali kot del glasbene skupine. Igra Rock Band je bila narejena v sodelovanju brez primere z največjimi svetovnimi diskografskimi hišami in glasbenimi založbami, zato je v igro vključena glasba iz vseh rock žanrov, med drugim tudi številni originalni posnetki največjih pesmi in ustvarjalcev vseh časov. Igro je razvil Harmonix, izdal jo je MTV Games, na voljo pa bo za sisteme Xbox 360 in PLAYSTATION 3 v distribuciji EA Partners.

The Sims(TM) 2 Bon Voyage

The Sims 2 Bon Voyage omogoča igralcem, da svoje Simse pošljejo na eksotične lokacije, kjer jih čakajo čudovite dogodivščine. Vsako okolje je dodelano z lastno kulturo, kulinariko, navadami in zbiralnimi predmeti. Vaši Simsi bodo izkusili nova doživetja, ki jih bodo sprostila in pomladila, pa naj bo to kampiranje na gorskih vrhovih na deželi, meditacija v pristnih zen vrtovih na Daljnem Vzhodu ali gradnja visokih peščenih gradov na prelepih plažah tropskih otokov. Vsaka od treh počitniških destinacij omogoča vašim Simsom, da razširijo svoja kulturna obzorja. Po srečanju z lokalnimi prebivalci se bodo naučili njihovih navad, in jih nato ob vrnitvi domov posredovali svojim prijateljem! Pošljite svoje Simse stran od vsakodnevnih rutin in jih iz zmedenih turistov spremenite v izkušene mednarodne popotnike. Brez ugovarjanja jih pošljite na potovanje njihovega življenja.

The Sims 2 Castaway

The Sims 2 Castaway, najnovejša igra znamke The Sims, zahteva od vaših Simsov, da preživijo in zablestijo na neraziskanem tropskem otoku. Igra, ki bo jeseni na voljo za Wii, Nintendo DS, PlayStation 2 in PSP(R), se začne, ko vaše Simse morje prinese na obalo in so prisiljeni premagati sile narave, oblikovati orodja za preživetje in raziskati okolico, da bi odkrili skrivnosti otoka. V neraziskanem raju se bodo naučili ustvariti življenje iz ničesar, hkrati pa bodo odkrivali napotke, ki jih bodo vodili nazaj v civilizacijo. Simsi bodo odkrili mnogo koristnih zakladov in starodavnih skrivnosti, skritih globoko v raznoliki džungli, in tako raziskali vse, kar jim tropski otok ponuja, vključno z rastlinami, sadeži, divjimi živalmi in rastlinami in še več! Simsi bodo med mnogimi izzivi na tropskem otoku doživeli mnogo sprememb, od strganih oblačil do od sonca opečene kože, in se naučili preživeti v slogu. Drugi naslovi znamke The Sims, predstavljeni na E3, vključujejo MySims (Wii, Nintendo DS) in SimCity(TM) Societies (PC).

SimCity(TM) DS

Živahno gradite, upravljajte in se igrajte, prihaja osrednja simulacija mesta za Nintendo DS! Bodite župan, imejte glavno besedo in upravljajte vse vidike življenja v svojem novem mestu.

Izberite eno od osmih fiktivnih mest ali ustvarite svoje mesto, nato se pripravite na spreminjanje, upravljanje in povečevanje svojega novega teritorija. Zahvaljujoč uporabnikom prijaznim orodjem konzole Nintendo DS - elektronskim pisalom in zaslonom na dotik - je vodenje uspešne, živahne metropole lažje kot kdajkoli.

Ne glede na to, če se spopadate z vsakodnevnimi izzivi, od načrtovanja do onesnaženja, ali z naravnimi katastrofami, je pomoč vedno pri roki, saj imate predano ekipo Svetovalcev. Z njihovimi nasveti, ki vas vodijo, lahko sprejemate prave odločitve in oblikujete uspešno prihodnost za svoje mesto - in za srečna življenja prebivalcev.

SimCity(TM) Societies

Vrača se SimCity, ena najbolj priljubljenih serij iger za PC! SimCity Societies je v razvoju, na prodajne police pa naj bi prišla za praznike. Igra bo dobila popolnoma nov, revolucionaren izgled, igralcem pa ne bo omogočala samo gradnje mest po želji, ampak tudi oblikovanje kultur, družbenega obnašanja in okolja. Zgradili boste lahko umetniško, zakleto ali zeleno mesto, duhovno skupnost ali skoraj kakršno koli družbo boste hoteli! Za to bo namenjen dostopen, inovativen in raznolik pripomoček za gradnjo mest, s katerim igralci lahko oblikujejo svojo vrsto mesta. Igra se začne z izbiro ene od 350 različic tipov mest, od katerih vsaka omogoča prosto kombiniranje, povezovanje in preurejanje strukture. Ko se bodo mesta razvijala, bodo igralci lahko dali na voljo nove stavbe, ki bodo družbi lahko pomagale napredovati ali nazadovati. SimCity Societies bo na voljo ob koncu leta 2007.

The Simpsons(TM) Game

Igra THE SIMPSONS ima neverjetno smešen in nenavaden zaplet, ki so si ga zamislili z Emmijem nagrajeni scenaristi televizijske serije in vam bo razsul možgane. Akcijska komedija bo vsebovala tudi celoten nabor glasov iz televizijske serije, saj bodi vsi igralci ponovno posneli svoje vloge za igro. V igri THE SIMPSONS bodo Homer, Marge, Bart in Lisa imeli na voljo povsem nove razburljive sposobnosti, s katerimi bodo reševali svet pred naraščajočim kaosom. Da bi pomagali Simpsonom bodo igralci morali potovati skozi cel Springfield (pa tudi v druge svetove!), potolči neverjeten nabor sovražnikov in se pretolči skozi parodije na popularne igre.

SKATE

Z igro SKATE se najbolj približate skejtanju, ne da bi dejansko stopili na skate desko. Z inovativnimi ukazi Flickit, ki izkoriščajo dvojne analogne palice, SKATE prinaša pristno skejtersko izkušnjo, neprimerljivo s katero koli drugo igro. Igralci bodo raziskovali, našli in preskejtali najboljše točke v fiktivnem mestu San Vanelona. To ogromno okolje bo igračarjem omogočilo ure in ure skejterske blaženosti. Igralci lahko okolje preskejtajo po svoje; od iskanja in posedovanja najbolj vročih točk v mestu, do downhill spusta, do sodelovanja na velikem tekmovanju, vključujoč X Games. Igralci se bodo srečali in skejtali z legendami, kot so Danny Way in Mark Gonzales, kot tudi z obetavnimi profesionalci, kot sta Chris Cole in P.J.Ladd. Kadarkoli med igro lahko igralci posnamejo video posnetke svojih skejterskih podvigov, ki jih lahko delijo ali pa se z njimi hvalijo svojim prijateljem po celi državi preko inovativne funkcije za izdelavo filmčkov SKATE REEL. Brez posnetkov, gre za fikcijo. Igra SKATE bo septembra pripravljena za Xbox 360, oktobra pa za PLAYSTATION 3.

Smarty Pants(TM)

Kako pametni ste? Ali veste o svetovni zgodovini več kot vaša babica? Ali vaša mlajša sestra ve več o športu kot vaš oče? Vse to lahko ugotovite te počitnice, ko Smarty Pants, prvi Wii (TM) kviz, prispe na prodajne police širom države. Smarty Pants, igra znamke EA Casual Entertainment, je končno izravnala igralno polje za ljudi vseh starosti, omogoča istočasno igro z uporabo starosti prilagojenih vprašanj ter poteze na osnovi akcije, zaradi česar velja za resnično transgeneracijsko igro, narejeno ekskluzivno za Wii. Zaradi prikrojevanja vprašanj starosti tekmovalca se lahko zabavi istočasno pridružijo igračarji, stari od osem do osemdeset let. Odgovor vsakega igralca je zaznamovan in igra avtomatsko prilagodi stopnjo težavnosti, da omogoči nenehno stimulacijo in interaktivne izzive, primerne starosti. Razburljive Wii poteze iz vsega naredijo igro, od vrtenja kolesa kategorij in vlečenja vrvi glede pravilnih odgovorov, do "plesnih tekmovanj" za dodatne točke. Smarty Pants se ponaša z več različicami igre, vključno z družinsko različico, tekmo ene same ekipe s časom in tekmovalno različico z neprekinjenim streljanjem, popolno za skupine prijateljev. Tako s tekmovalnimi kot sodelovalnimi različicami ter 20.000 vprašanji v več kategorijah je zabava tako rekoč neskončna!

Spore(TM)

Igra Spore vas popelje na epsko popotovanje od začetkov in evolucije življenja, skozi razvoj civilizacije in tehnologije ter na koncu v oddaljena prostranstva vesolja. Ustvarite svoje lastno bitje in ga personalizirajte natančno po svojih željah z dodajanjem in oblikovanjem delov, kot so noge, usta, repi in lasten barvni vzorec po meri. Ustvarite nekaj realističnega ali fantastičnega. Vaše odločitve določajo usodo vašega bitja - ali bo ljubimec ali borec, ali bo bitje uspelo ali bo izumrlo? Vodite njegov razvoj in ustvarite pleme privržencev, nato pa cela mesta. Med ustvarjanjem se odločite, ali boste prijazni ali grobi, ko se srečate z drugimi bitji ali družbami. Nato ob zadnjem koraku v razvoju vašega bitja poletite v vesolje na razburljivo potovanje, polno raziskovanja in odkritij, kjer boste srečali tuje civilizacije in napadali ali se povezali z njimi, ko opravljate različne misije.

The Orange Box

Igra The Orange Box prinaša pet inovativnih akcijskih iger podjetja Valve, ustvarjalcev blockbuster franšize Half Life, v eni škatli. The Orange Box vključuje Half Life(R) 2: Episode Two, Portal(TM) in Team

Fortress(R) 2 poleg celih verzij nagrajenih Half Life 2 in Half Life 2: Episode One, za najpopolnejšo prvoosebno akcijsko izkušnjo kjerkoli. The Orange Boy bo na voljo za Xbox 360, PLAYSTATION 3 in PC oktobra 2007.

Warhammer(R) Online: Age of Reckoning(TM) (WAR)

V Warhammer Online: Age of Reckoning, novi MMORPG ustvarjalcev Dark Age of Camelot(TM), je vsepovsod vojna! Narejena na osnovi popularne fantazijske vojne igre Warhammer (R) podjetja Games Workshop, WAR predstavlja Realm vs. Realm(TM) (RvR) igro naslednje generacije, ki bo igralce povlekla v svet nenehnih konfliktov. Izrecite zvestobo Vojskam uničenja in postanite divji Greenskin, pokvarjeni Dark Elf ali roparski človeški častilec Kaosa. Ali pa se postavite na stran Vojsk reda kot uporen Dwarf, plemeniti High Elf ali zvest človeški vojak Cesarstva. Nato se poženite v temno in nevarno fantazijsko kraljestvo Warhammer in branite svojo domovino, napadajte nasprotujoča kraljestva in na koncu oplenite prestolnice svojih bridkih nasprotnikov. Prvič lahko igralci sodelujejo v Public Quests(TM); od skupnosti vodeni, večstopenjski pohodi Igralec proti Okolju (PvE - Player vs Environment), ki pomagajo pomikati zgodbo igre in omogočijo zavezniškim igralcem znotraj določene lokacije, da združijo moči proti silni prevladi. V WAR lahko vsak vidik igre - vsak pohod, srečanje, vsaka bitka in vsak igralec - spreobrnejo tok vojne. Črpajoč iz izredno podrobnih petindvajsetletnih virov, igra Warhammer

Online: Age of Reckoning oživlja fantazijski svet podjetja Games Workshop kot še nikoli poprej, pri čemer omogoča igralcem, da ustvarijo like, ki so jim usojena velika dejanja in slava na bojnem polju.

Za logotipe EA, posnetke slik igre in podatke o izdelku prosimo, da obiščete http://www.info.ea.com.

O podjetju Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA) s sedežem v Redwood City v Kaliforniji je vodilno podjetje za programsko opremo za interaktivno zabavo na svetu. Ustanovljeno je bilo leta 1982, ukvarja pa se z razvijanjem, objavljanjem in distribucijo interaktivne programske opreme širom sveta za sisteme video igric, osebne računalnike, mobilne aparate in internet. Podjetje Electronic Arts trži svoje izdelke pod štirimi blagovnimi znamkami: EA SPORTS(TM),

EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) in POGO(TM). V poslovnem letu 2007 je podjetje EA objavilo dobiček v višini 3,09 milijard ameriških dolarjev in je imelo 24 naslovov, ki so prodali več kot milijon izvodov. Domača stran EA in stran za spletne igre se nahajata na naslovu www.ea.com. Več informacij o izdelkih podjetja EA in celotni tekst sporočila za javnost je mogoče najti na internetu na http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, POGO, EA Mobile, Army of Two,

Boogie, EA Playground, The Sims, SimCity, Need for Speed, Medal of

Honor, Medal of Honor Airborne, MySims in Realm vs. Realm so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke podjetja Electronic Arts Inc. v ZDA in drugih državah. Harmonix, Rock Band in vsi sorodni naslovi in logotipi so blagovne znamke podjetja Harmonix Music Systems, Inc., oddelka MTV Networks. Rock Band, ki ga je razvilo podjetje Harmonix Music Systems, Inc. MTV: Music Television, MTV Games in vsi sorodni naslovi in logotipi so blagovne znamke MTV Networks, oddelka Viacom International Inc. Harmonix, Rock Band je blagovna znamka Harmonix Music Systems, Inc., oddelka MTV Networks. Hellgate(TM): London je blagovna znamka in/ali registrirana blagovna znamka Flagship Studios, Inc širom sveta. Mercenaries(TM) in Mercenaries 2: World in Flames(TM) sta blagovni znamki in/ali registrirani blagovni znamki Pandemic Studios, LLC. Crytek, Crysis in CryENGINE so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke Crytek. The

Simpsons TM & (C)2007 Twentieth Century Fox Film Corporation.

Half-Life, Team Fortress in Portal so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke Valve Corporation v ZDA in/ali drugih državah.

Warhammer in Age of Reckoning sta blagovni znamki Games Workshop Ltd.

"PlayStation", "PLAYSTATION" in "PSP" so registrirane blagovne znamke

Sony Computer Entertainment Inc. Microsoft, Xbox, in Xbox 360 so blagovne znamke Microsoftove skupine podjetij. Nintendo DS in Wii sta blagovni znamki podjetja Nintendo. Vse druge blagovne znamke so last njihovih lastnikov.

KONTAKT: EA Corporate Communications

Tiffany Steckler, +41 22 316 1322

tsteckler@europe.ea.com