O-STA

EA uvaja Battlefield v spletno igralništvo v Aziji

Priznana franšiza iz EA DICE, razvita v sodelovanju z Neowiz Games, bo razširila spletno ponudbo EA v Aziji

SEUL, Južna Koreja & REDWOOD CITY, Kalifornija -(BUSINESS WIRE) - 6. junij 2007�- Podjetje Electronic Arts Inc., (NASDAQ:ERTS) vodilni svetovni razvijalec in izdajatelj interaktivne zabave, je danes objavilo, da Battlefield, njegova priznana franšiza iz EA DICE, prihaja na trg spletnega igralništva v Aziji. Igro bosta skupaj razvila EA in Neowiz Corporation kot del stalnega strateškega partnerstva med obema podjetjema, podjetje Neowiz Games pa bo imelo ekskluzivne založniške pravice za Korejo. Razpoložljivost spletne ponudbe franšize Battlefield na drugih azijskih trgih vključno s Kitajsko, Japonsko in Tajvanom bo objavljena v prihodnjih tednih.

Objava gradi na strategiji podjetja EA, ki sklepa partnerstva s preizkušenimi regionalnimi operaterji za uvedbo spletnih iger v Azijo. Po EA SPORTS ™ FIFA Online in objavi EA o uvedbi Warhammer Ž v Azijo, Battlefield razširja prisotnost EA na naglo rastočem azijskem trgu spletnih iger.

Leta 2006 sta se podjetji EA in Neowiz združili v partnerstvo, da bi skupaj lansirali EA SPORTS FIFA Online, zdaj eno najpopularnejših iger v Koreji z več kot 4,9 milijoni registriranih naročnikov. Marca 2007 sta podjetji razširili svoje razmerje, da bi vključili skupni razvoj dodatnih štirih spletnih iger za Azijo. Battlefield je prva franšiza EA, ki je bila objavljena kot del tega dogovora.

Ustvarjalci franšize pri EA DICE v Stockholmu na Švedskem in razvojne skupine pri Neowiz Games v Seulu se bodo združili, da bi ustvarili ponudbo za Azijo. Igralci lahko pričakujejo izboljšave, ki gradijo na bogatem elementu skupnosti obstoječih naslovov v franšizi Battlefield, kot so socialno mreženje in klanska podpora, pa tudi na vseh novih posebnostih, da bi ustvarili vedno sveža doživetja v spletnih igrah.

Patrick Soderlund, generalni direktor EA Dice, je dejal: "Videli smo uspeh skupnosti Battlefield v Evropi in Severni Ameriki, in razburjeni smo, da bomo začeli delati z nadarjenim teamom pri Neowiz Games, da bi razvili igro za Azijo. To je velika priložnost za franšizo Battlefield, da ustvari novo spletno doživetje z bogato, oblikovano igro, ki bo množično privlačila trg."

"Naše partnerstvo z EA še naprej prinaša razburljive priložnosti za Korejo," je dejal glavni izvršilni direktor Neowiz Games, Kwan Ho Choi. "Spletni igralci v tej regiji imajo visok interes za prvoosebni strelski žanr in moč franšize Battlefield bo med korejskimi igralci zagotovo velik hit."

Hubert Larenaudie, predsednik EA Asia Online je dodal: "Neowiz Games je sijajen partner, ki nam pomaga razširiti naš bogat portfelj iger v Aziji. FIFA Online je bila priča fantastičnemu odzivu korejskih igralcev in veselimo se prihodnjega uspeha z Battlefield in drugimi popularnimi franšizami."

EA ima v lasti približno 15 % podjetja Neowiz.

O Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA), s sedežem v Redwood City v Kaliforniji, je vodilno podjetje za interaktivni zabavni software na svetu. Podjetje, ustanovljeno leta 1982, razvija, izdaja in distribuira po vsem svetu interaktivni software za sisteme video iger, osebne računalnike, mobilno telefonijo in internet. Electronic Arts trži svoje izdelke pod štirimi blagovnimi znamkami: EA SPORTS (TM), EA (TM), EA SPORTS BIG (TM) in POGO (TM). V poslovnem letu 2007 je podjetje EA oznanilo prihodek v višini 3,09 milijard ameriških dolarjev in je imelo v lasti 24 naslovov, ki so se prodali v več kot milijon izvodih. Domača stran EA in spletnih iger je www.ea.com. Več informacij o izdelkih podjetja EA ter celotni tekst sporočil za javnost je mogoče najti na spletu na http://info.ea.com.

O Neowiz Games

Neowiz Games Co. Ltd, s sedežem v Seulu v Južni Koreji, je vodilno podjetje s spletnimi igrami v državi. Podjetje naj bi za poslovno leto 2007 objavilo prihodke v višini 160 milijonov ameriških dolarjev. Podjetje razvija in izdaja spletne igre. Neowiz ima v obtoku več kot 50 naslovov spletnih iger, vključno z najpopularnejšo igro v Koreji z naslovom EA SPORTS FIFA Online, Ray City, itd. Neowiz trži svoje izdelke pod svojim spletnim igralnim portalom www.pmang.com. Več informacij o podjetju, informacije in sporočila za javnost je mogoče najti na spletu na www.neowitz.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG in POGO so blagovne znamke oz. registrirane blagovne znamke podjetja Electronic Arts Inc. v ZDA in/ali drugih državah. Warhammer je registrirana blagovna znamka Games Workshop LTD. EA SPORTS FIFA Online je proizvajana pod licenco Electronic Arts. Vse druge blagovne znamke so lastnina njihovih lastnikov.

KONTAKT:

EA Corporate

Jeff Brown, +1-650-628-7922

jbrown@ea.com

ali

EA International

Tiffany Steckler, +4122 316 1322

tsteckler@europe.ea.com

ali

Neowiz Games

EunKyung Huh, +82-2-6001-2183

tomato@neowiz.com