O-STA

Podjetje EA ustanavlja nova podjetja v Rusiji

Predana ekipa bo oskrbovala ruske trgovce na drobno in potrošnike ter širila tržišče za interaktivne video in računalniške igre

MOSCOW & REDWOOD CITY, Kalifornija --(poslovno sporočilo)�- 26. julij 2007

Podjetje Electronic Arts Inc., (NASDAQ:ERTS) vodilni svetovni računalniški programer in založnik interaktivne programske opreme za video in računalniške igre, je danes objavilo novico o ustanovitvi nove podružnice EA v Rusiji. Nova pisarna, namenjena za direktno oskrbovanje ruskih potrošnikov in trgovcev na drobno, je še en korak dlje v strategiji rasti podjetja v Srednji in Vzhodni Evropi in tako še potrjuje njegovo globalno prisotnost na več kot 40-ih tržiščih izven Severne Amerike.

EA namerava prispevati k hitro rastočemu trgu za interaktivne igre v Rusiji. Ekipa, locirana v Moskvi, se bo osredotočila na to, da bo na trg pripeljala več lokaliziranih izdelkov, namenjenih ruskim igralcem, da se bo bolj neposredno vključila v "gamming community" in vzpostavila sodelovanje z maloprodajnimi partnerji.

Na dogodku, ki se bo odvijal danes popoldne v Moskvi, bo EA gostila predstavnike vlade, industrije in medijev in na kratko predstavila načrte za najboljše in najnovejše inovacije v interaktivnih igrah, ki jih namerava pripeljati na ruski trg.V drugi polovici leta bosta franšizi podjetja EA, Need for Speed(TM) in FIFA Football, ki sta najbolj priljubljeni med ruskimi potrošniki, na tržišče ponudili v celoti lokalizirane ruske verzije za interaktivni sistem PLAYSTATION(R)3 ter video igre in sistem Xbox 360(TM), s čimer so bo povečal že obstoječi portfelj podjetja, ki vsebuje računalniške igre, lokalizirane v ruščino. "Rusija predstavlja pomembno priložnost v industriji iger," je rekel podpredsednik podjetja EA in glavni direktor za Srednjo in Vzhodno Evropo, Peter Laughton. "To je zelo dinamično tržišče, kjer so maloprodajno okolje in potrošniki pomembni v svetovnem merilu in ki ima smisel za igro in željo po interaktivnih igrah. Veselimo se, da bomo ruskim potrošnikom prinesli prilagojene izdelke in v nekatere naslove vključili krajevni jezik, glasbo in znane osebe."

Ocene kažejo, da je dandanes rusko tržišče za video igre vredno $250 milijonov, pričakuje pa se, da se bo za več kot dvakrat povečalo v naslednjih treh do petih letih. Vedno večje število video konzol, osebnih računalnikov in prenosnih telefonov z možnostjo igranja interaktivnih iger bodo, skupaj s privlačnimi vsebinami iger in dinamičnim maloprodajnim okoljem, še povečali ta trend.

"EA predano prenaša našo edinstveno znamko interaktivnih iger globalnim potrošnikom," je rekel podpredsednik Evropske prodaje in distribucije za EA, Jens Uwe Intat. "Prav naše povečano osredotočenje na Rusijo je dokaz, kako dinamično je njeno potrošniško tržišče in da je mesto video iger med vsemi vrstami razvedrilnih iger vedno bolj pomembno. Naš cilj je zagotoviti, da bodo ruski potrošniki z našimi igrami deležni najboljših doživetij in imeli vedno večjo izbiro interaktivnih iger"

O podjetju Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA), s sedežem v­ Redwood Cityju,v Kaliforniji, je vodilno svetovno podjetje za interaktivno programsko opremo za video in računalniške igre. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1982, razvija, objavlja in distribuira interaktivno programsko opremo za video igre, osebne računalnike, prenosne telefone in internet po celem svetu. Podjetje ElectronicArts trži svoje izdelke pod štirimi blagovnimi znamkami: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) in POGO(TM). V proračunskem letu 2007 je EA zabeležila prihodek $3.09 milijard in 24 naslovov, ki so se prodajali po več kot milijon kopij. Spletna stran podjetja EA in spletna stran za on-line igre je www.ea.com. Več informacij o izdelkih podjetja EA ter celotno besedilo sporočila za javnost lahko najdete na internetnem naslovu http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, POGO in Need for Speed so blagovne znamke ali zaščitene blagovne znamke podjetja Electronic Arts Inc. v ZDA in/ali v drugih državah. "PLAYSTATION" je zaščitena blagovna znamka podjetja Sony Computer Entertainment Inc. Xbox in Xbox 360 sta blagovni znamki podjetja Microsoft group of companies. Vse druge blagovne znamke imajo v lasti posamezni navedeni lastniki.

KONTAKT:

EA Corporate

Tiffany Steckler, +41 22 316 1322

tsteckler@europe.ea.com