O-STA

( BW)(CA-ELECTRONIC-ARTS)(ERTS) EA bo v Evropi distributer za Warhammer Online: Age of Reckoning

( BW)(CA-ELECTRONIC-ARTS)(ERTS) EA bo v Evropi distributer za Warhammer Online: Age of Reckoning

ŽENEVA, Švica - (BUSINESS WIRE) - 22. avgust, 2007 - Družba Electronic Arts Inc. (NASDAQ:ERTS) je danes sporočila, da je z družbo GOA podpisala sporazum o distribuciji večigralske spletne igre (massively-multiplayer online game) Warhammer(R) Online: Age of Reckoning(TM) (WAR). Sporazum stopi v veljavo takoj in Electronic Arts (EA) bo ekskluzivni distributer za vso Evropo.

Doslej je imela pravice za distribucijo igra WAR družba GOA, producent spletnih iger v lasti družbe France Telecom, ki bo še naprej ekskluzivni založnik in upravitelj igre v Evropi. GOA je od leta 2001 založnik in operater igre Dark Age of Camelot(TM) v Evropi.

"WAR je ena izmed najbolj nestrpno pričakovanih večigralskih spletnih iger na svetu, ki ima v Evropi še posebej veliko privržencev," je dejal Mark Jacobs, podpredsednik uprave EA in generalni direktor EA Mythic. "GOA je neverjeten partner pri igri Dark Age of Camelot, s sodelovanjem z vrhunsko prodajno in distribucijsko ekipo družbe EA v Evropi pa je nastala nepremagljiva kombinacija."

Ghislaine LeRhun, članica uprave družbe GOA, je dodala: "Nepremagljiv distribucijski doseg družbe EA v Evropi po pripomogel k pričakovanemu uspehu igre WAR. Ne bi si mogli želeti boljšega partnerja."

Warhammer Online, Age of Reckoning, ki temelji na epski fantazijski namizni igri založnika Games Workshop, prinaša revolucionarni igralni način Realm vs. Real(TM) (RvR), ki igralce ponese v svet nenehnega bojevanja.

Igra bo za osebne računalnike na voljo v prvi četrtini leta 2008, in sicer v trgovinah in na spletnem distribucijskem kanalu EA-ja.

WAR bo predstavljena na stojnici družbe GOA na sejmu Leipzig Game Convention med 22. in 26. avgustom (Dvorana 3, stojnica A20).

Več informacij:

www.war-europe.com (Evropa)

www.warhammeronline.com (Severna Amerika)

O družbi Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA), s sedežem v Redwood Cityju v Kaliforniji, je vodilno podjetje za interaktivno zabavno programsko opremo na svetu. Podjetje, ustanovljeno leta 1982, razvija, izdaja in po vsem svetu distribuira interaktivno programsko opremo za sisteme video iger, osebne računalnike, mobilno telefonijo in internet. Electronic Arts trži svoje izdelke pod štirimi blagovnimi znamkami: EA SPORTS (TM), EA (TM), EA SPORTS BIG (TM) in POGO (TM). V poslovnem letu 2007 je podjetje EA imelo prihodek v višini 3,09 milijarde ameriških dolarjev in je imelo v lasti 24 naslovov, ki so se prodali v več kot milijon izvodih. Domača stran EA in spletnih iger je www.ea.com. Več informacij o izdelkih podjetja EA ter celotni tekst sporočil za javnost je mogoče najti na spletu na http://info.ea.com.

O družbi GOA
GOA je oddelek za videoigre pri "Division Contenus" družbe France Telecom, s šestimi leti izkušnej pri upravljanju večigralskih spletnih iger domišljijskih vlog. Družba je bila eden izmed začetnikov te dejavnosti v Evropi in zaposleni svoje znanje in izkušnje dopolnjujejo s strastjo do iger. Pri tem uporabljajo tehnično platformo France Telecom, s čimer igralcem v Evropi ponujajo najboljše spletne igre.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, POGO, Dark Age of Camelot in Realm vs. Realm so zaščitene blagovne znamke družbe Electronic Arts Inc. v ZDA in/ali drugih državah.

Games Workshop, Warhammer, Warhammer Online, Age of Reckoning in vse povezane blagovne znamke, imena, rase, oznake ras, liki, vozila, enote, ilustracije in podobe iz sveta Warhammerja so blagovne znamke in/ali zaščitene blagovne znamke družbe Games Workshop Ltd 2000-2007. Vse pravice pridržane.

KONTAKT: EA Corprate Communications
Tiffany Steckler, +41 22 316 1322
tsteckler@europe.ea.com

KLJUČNE BESEDE: KALIFORNIJA, ŠVICA, MEDNARODNO, EVROPA, SLEDENJE PANOŽNE KLJUČNE BESEDE: RAČUNALNIŠKE IGRE/MULTIMEDIJSKA PROGRAMSKA OPREMA, RAČUNALNIKI/ELEKTRONIKA, SEJEM, PRODUKT
VIR: Electronic Arts Inc.