O-STA

Kako do varnih in urejenih informacij organizacije?

Podjetje ZASLON, član skupine HERMES SoftLab (www.zaslon.si), in Slovenski institut za kakovost in meroslovje (www.siq.si) sta pretekli teden v prostorih SIQ organizirala strokovni seminar z naslovom Obvladovanje informacij v skladu s standardom BS 7799. Seminar bo zaradi velikega zanimanja ponovljen decembra letos.

Informacije imajo za podjetja iz dneva v dan večjo vrednost, zato je temu potrebno prilagoditi tudi odnos do njihovega varovanja. Strokovno predavanje z naslovom Obvladovanje informacij v skladu s standardom BS 7799, ki sta ga priredila podjetje ZASLON in SIQ je vsem udeležencem prinesel vpogled v znanja s področja varovanja informacij in seznanitev s britanskim standardom BS 7799. Predavatelji so zbranim predstavili sodobne metode in rešitve celovitega obvladovanja informacij ter njihovo povezanost z drugimi sistemi vodenja v podjetju, prikazane so bile smernice za prihodnost. Da ne bi ostali le na teoretičnih prikazih, so si udeleženci lahko ogledali tudi konkretno rešitev podjetja ZASLON, Poslovni ŠČIT, ki kot prvo tovrstno orodje na slovenskem trgu organizacijam olajša pot do varnih in urejenih informacij. Zasnova seminarja je poudarjala predvsem praktično delo v štirih delavnicah, kjer so udeleženci ocenjevali in upravljali z varnostnimi tveganji na izbranih primerih. Tak svež pristop, ki je doživel zelo dober sprejem, je omogočil udeležencem enostavno osvojitev ter utrditev podanih znanj in možnost takojšnje uporabe v domačih okoljih.

Dodatne informacije:
Bronja Žakelj
bronja.zakelj@hermes.si
01/ 586 54 45

O podjetju ZASLON - Podjetje ZASLON d.o.o., član skupine HERMES SoftLab (www.hermes-softlab.com), je vodilno slovensko podjetje na področju razvoja in implementacij sistemov bančništva na daljavo, elektronskega poslovanja, spletnih aplikacij in varnostnih sistemov na internetu. Rešitve temeljijo na industrijskih standardih in arhitekturi odprtih sistemov ob zagotavljanju visoke ravni varnosti. Glavni ZASLONOV proizvod je modularen sistem za elektronsko bančništvo (SEB), ki povezuje raznolika računalniška okolja v finančnih ustanovah in zagotavlja varno povezavo z različnimi sodobnimi tržnimi potmi, kot je internetno ali mobilno bančništvo. Številne reference obsegajo celostne postavitve sistemov za ugledne domače in tuje družbe, predvsem za banke. Več informacij o podjetju ZASLON na naslovu www.zaslon.si, o sodobnih sistemih bančništva na daljavo pa na naslovu. www.bancniasistent.com.

O SIQ - Slovenski institut za kakovost in meroslovje (SIQ) je neodvisna, nepristranska in neprofitna organizacija, ki nudi široko ponudbo preskušanj, merjenj, preiskav in presoj. Cilj SIQ je v podpori podjetjem, da uresničijo svoje cilje za kakovost izdelkov in storitev ter sledijo svojim usmeritvam za produktivnost in uspešnost poslovanja. SIQ je bil ustanovljen ob koncu leta 1992 kot naslednik Instituta za kakovost in metrologijo. Več o SIQ si lahko preberete na http://www.siq.si.