O-STA

Goldman Sachs zaprl sklad GS Loan Partners I z 10.5 milijarde dolarjev

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--8. oktober 2008--Banka Goldman Sachs Group, Inc. (NYSE: GS) je danes sporočila, da je zaprla sklad GS Loan Partners I, ki ima za 10.5 milijarde dolarjev delniškega in dolžniškega kapitala, vključno z eno milijardo dolarjev delniškega kapitala same družbe in zaposlenih. To je prvi sklad za naložbe v prednostni dolg, ki ga je oblikoval Goldman Sachs, in 15. sklad Goldman Sachsove naložbene divizije Principal Investment Area (PIA) od leta 1986.

Sklad bo tekoče prihodke in dolgoročne donose kapitala zagotavljal z naložbami v zaščitene dolžniške vrednostne papirje, ki se poplačujejo prednostno. Primarno bo nudil prednostna zavarovana posojila za financiranje odkupov s finančnim vzvodom, dokapitalizacij in prevzemov s strani družb, specializiranih za odkupe s finančnim vzvodom in drugih izdajateljev. Naložbe v visoko kakovostna podjetja skupaj s prednostnim poplačilom in zavarovanjem daje skladu GS Loan Partners močno kapitalsko strukturo, tem naložbam pa atraktivni profil tveganja.

"GS Loan Partners je naravni podaljšek dejavnosti PIA, predvsem naše divizije GS Mezzanine Partners, kjer smo že od leta 1996 vodilni ponudnik na trgu podrejenega dolga," je dejal Richard A. Friedman, direktor poslovanja z velikimi podjetji pri Goldman Sachsu. "Glede na dobro uveljavljeno naložbeno platformo in precejšnjo kapitalsko bazo sklada ponujamo privlačne naložbene dejavnosti."

"Trenutne razmere, ko so bilance pod pritiskom in je ponudba posojil s finančnim vzvodom upadla, so izjemna priložnost za GS Loan Partners," je dejal Thomas G. Connolly, poslovni direktor, odgovoren GS Loan Partners. "Naša edinstvena zmožnost, da izdajateljem prednostnega dolga ponudimo zanesljivo financiranje v tem obsegu in pod znanimi pogoji nam bo omogočila, da našim naložbenikom ponudimo privlačne in tveganju primerne donose."

Goldman Sachs Group, Inc. je bančna holdinška skupina in vodilna družba na svetu za investicijsko bančništvo, vrednostne papirje in upravljanje naložb. Ustanovljena je bila leta 1969 in ima sedež v New Yorku, podružnice pa v Londonu, Frankfurtu, Tokiu, Hongkongu in drugih večjih finančnih centrih po svetu. Principal Investment Area, ki je bil ustanovljen leta 1986, je del divizije za poslovanje z velikimi podjetji in vključuje sklade GS Capital Partners, GS Loan Partners in GS Mezzanine Partners. Doslej je Principal Investment Area ustanovil 15 skladov z več kot 82 milijardami dolarjev dolžniških vrednostnih papirjev in finančnih vzvodov. Z globalno ekipo 140 strokovnjakov za investicije ima Goldman Sachsov Principal Investment Area strokovno znanje o številnih industrijah in regijah. GS Loan Partners je prvi sklad Goldman Sachsa, ki je namenjen izdaji prednostnih zavarovanih posojil in dolžniških vrednostnih papirjev, ki se poplačujejo prednostno.

KONTAKT:

The Goldman Sachs Group, Inc.

Mediji -

ZDA: Andrea Raphael, 212-357-0025

ali

Evropa: Paul Kafka, 44-20-7-774-4667