O-STA

Jon Winkelried se bo upokojil kot predsednik uprave in pomočnik glavnega izvršnega direktorja Goldman Sachsa

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Skupina The Goldman Sachs Group, Inc. (NYSE:GS) je danes sporočila, da se bo Jon Winkelried, predsednik uprave, pomočnik glavnega izvršnega direktorja ter član upravnega odbora Goldman Sachsa, z 31. marcem 2009 upokojil. G. Winkelried je na Goldman Sachs prišel leta 1982 in leta 2006 je bil imenovan za predsednika uprave in pomočnika glavnega izvršnega direktorja. Pred tem je opravljal vrsto funkcij, med drugim kot sovodja oddelka za investicijsko bančništvo in sovodja oddelka za fiksne prihodke ter valutno in blagovno trgovanje. Na Goldman Sachsu ostaja kot direktor.

"Jon ima v družbi bogato 26-letno kariero, ob tem pa je imel ključno vlogo pri ustanavljanju in rasti številnih naših globalnih dejavnosti," je dejal Lloyd C. Blankfein, predsednik uprave in glavni izvršni direktor skupine The Goldman Sachs Group. "Pri razvijanju naše globalne strategije je pomagal kot svetovalec, financer in soinvestitor. Hkrati je bil mentor mnogim vodjem na Goldman Sachsu. Zahvaljujemo se mu za izjemen prispevek družbi in se veselimo, da bomo še naprej deležni njegovih nasvetov v vlogi direktorja."

Skupina Goldman Sachs Group, Inc. je ena izmed vodilnih finančnih družb na svetu, ki se ukvarja z investicijskim bančništvom, vrednostnimi papirji in investicijami. Svoje storitve zagotavlja širokemu krogu strank, med drugim korporacijam, finančnim družbam, vladam in premožnim posameznikom. Skupina je bila ustanovljena leta 1869. Sedež ima v New Yorku podružnice pa v Londonu, Frankfurtu, Tokiu, Hongkongu in drugih večjih finančnih središčih po vsem svetu.

Kontakti

The Goldman Sachs Group, Inc.
Mediji:
Lucas van Praag, 212-902-5400
ali
Vlagatelji:
Dane Holmes, 212-902-0300