O-STA

Debora Spar nova članica upravnega odbora Goldman Sachs

LONDON--(BUSINESS WIRE)-- Upravni odbor skupine The Goldman Sachs Group, Inc. (NYSE: GS) je sporočil, da je bila Debora L. Spar s takojšnjo veljavo imenovana za neodvisno direktorico podjetja. Imenovanje Sparove pomeni razširitev upravnega odbora na 11 članov, od katerih ima devet funkcijo neodvisnega direktorja. Sparova bo članica Goldman Sachsovih odborov za revizije, tveganja in odškodnine ter za podjetniško upravljanje in imenovanja.

"Deborin dragocen in neodvisen pogled na finance in poslovanje, nove trge in zaposlovanje, predvsem žensk, pomeni izjemno pridobitev za Goldman Sachs v prihajajočih letih," je povedal Lloyd C. Blankfein, predsednik uprave The Goldman Sachs Group, Inc.

Sparova je predsednica Barnard College, filozofske fakultete za ženske v New Yorku. Preden se je julija 2008 pridružila fakulteti Barnard, je Sparova 17 let delovala na Harvard Business School. Na Harvard je prišla leta 1991 in bila aktivna na številnih položajih, med drugim na oddelku za raziskave in razvoj fakultete med leti 2005 in 2007, kot višji pomočnik dekana za nove zaposlitve med 2004 in 2005 ter kot predsedujoča enoti za poslovanje, vladno upravljanje in mednarodno gospodarstvo med 1999 in 2004. Sparova je z odliko diplomirala na Georgetown University School of Foreign Service in doktorirala na Harvardu.

Sparova je članica Council on Foreign Relations (CFR) - gre za nevladni inštitut za zunanje zadeve -, odbora zaupnikov šole Nightingale-Bamford School in Ameriške akademije za umetnost in znanost.

Skupina Goldman Sachs Group, Inc. je vodilna svetovna bančno-investicijska družba, ki se ukvarja tudi z upravljanjem naložb in vrednostnih papirjev ter zagotavlja široko paleto finančnih storitev obsežni in pestri bazi odjemalcev, ki vključuje korporacije, finančne inštitucije, vlade in posameznike z velikim premoženjem. Družba, ustanovljena leta 1869, ima sedež v New Yorku, pisarne pa tudi vseh glavnih svetovnih finančnih centrih.

Kontakti

The Goldman Sachs Group, Inc.

Za medije:

Lucas van Praag, 212-902-5400

ali

vlagatelje:

Dane Holmes, 212-902-0300

vir: The Goldman Sachs Group, Inc.

Powered by Business Wire

to sporočilo je v izvirni obliki na voljo na:

http://www.businesswire.com/news/home/20110616006261/en