O-STA

Goldman Sachs vrnil 1,1 milijarde dolarjev, dobljenih iz programa Tarp

Ameriškim davkoplačevalcem vrnjenih 23 odstotkov

NEW YORK--(POSLOVNI TELEGRAM)-Iz investicijske banke Goldman Sachs, (OZNAKA DELNICE: GS) so danes sporočili, da so vrnili državno pomoč ameriški vladi, ki so jo dobili v zvezi z vlaganjem v firmo preko programa Trap v višini 1,1 milijarde dolarjev, kar je polna vrednost, ki jo je določilo ameriško Ministrstvo za finance.

Medtem ko obstaja veliko načinov za ocenitev pomoči, med drugim tudi s pomočjo javne dražbe, verjamemo, da je v kontekstu teh nenavadnih dejanj, ki jih je storila država, da bi pomagala stabilizirati finančni sistem, ocenitev pomoči predstavlja polno in pravično vrednost.

Junija so Goldman Sachs vrnili ameriški vladi investicijo iz državnega proračuna v vrednosti 10 milijard dolarjev poleg 318 milijonov dividend, ki jih je firma plačala v času osmih mesecev državne investicije. Veseli nas, da predstavlja plačilo dividend in vrnitev pomoči, kar skupaj znaša 1,418 milijard dolarjev predstavlja 23 odstotkov ameriškega davčnega obračuna.

"To plačilo odraža državno pomoč, ki je pripomogla finančnemu sistemu, naši firmi in našim delničarjem" je rekel Lloyd C. Blankfein predsednik in generalni direktor. "Hvaležni smo za trud vlade in zadovoljni smo, da bo vlada lahko ta dodatni denar porabila za oživitev ekonomije, prioriteto, ki si jo delimo."

Dodal je: "Ker Goldman Sachs svetuje podjetjem pri njihovih planih za rast in zbira kapital, da bi podprla to rast, je najboljše in najbolj dolgoročno delovno okolje za nas tisto, kjer sta potrošniško in poslovno zaupanje in kjer, je gospodarska rast. Predani smo razdelitvi kapitala in omogočanju likvidnosti našim klientom, da jim pomagamo spodbuditi rast in delovna mesta."

Investicijska banka Goldman Sachs je vodilna svetovna firma, ki ponuja finančne usluge, investicijsko bančništvo, upravljanje investicij in vrednostnih papirjev stalnim in različnim klientom, kar vključuje podjetja, finančne institucije, vlade in premožnejše posameznike. Firma je bila ustanovljena leta 1869, s sedežem v New Yorku in ima prostore v Londonu, Frankfurtu, Tokiu, Hong Kongu in drugih večjih poslovnih središčih po svetu.

Kontakt:

The Goldman Sachs Group, Inc.
Media:
Lucas van Praag, 212-902-5400
or
Investor:
Dane Holmes, 212-902-0300

Novica je dostopna na naslovu:
http://www.businesswire.com/news/home/20090722005842/en