O-STA

Družba Western Union naznanila spremembe upravljanja za povečanje obsega poslovanja

ENGLEWOOD, Colorado--(BUSINESS WIRE)--3. november, 2008--Christina Gold, predsednica in generalna direktorica družbe Western Union, je danes objavila globalno reorganizacijo družbe, ki bo njene dejavnosti racionalizirala v dve globalni območni strukturi, ter upokojitev Iana Marsha, izvršnega podpredsednika in glavnega direktorja za azijsko-pacifiško območje (APAC).

Marsh se bo upokojil 31. decembra 2008, do 31. decembra 2009 pa bo deloval kot glavni svetovalec družbe.

Uvedba novih območij, obeh Amerik in območja EMEA-APAC, bo pospešila rast in ustvarila močnejše povezave med globalnimi storitvami podjetja in bazo potrošnikov.

"Delovanje naše organizacije nenehno opazujemo in tako zagotavljamo čim boljšo strukturo poslovanja, ki nam omogoča, da se hitro odzivamo na naše stranke in na trg," je dejala Goldova. "Menimo, da bomo z novo poslovodno strukturo razvili nove sinergije, se hitreje učili drug od drugega in poskrbeli za bolj učinkovito rast našega poslovanja."

Hikmet Ersek, izvršni podpredsednik in glavni direktor za območje Evrope, Bližnjega vzhoda, Afrike in Južne Azije (EMEASA) bo po novem odgovoren tudi za poslovanje družbe na azijsko-pacifiškem območju (APAC), s čimer bo ustvarjena združena območna struktura, ki se bo imenovala EMEA-APAC. Ersek, ki deluje na Dunaju v Avstriji, bo vodenje novega območja prevzel s 1. januarjem 2009.

Ersek se je družbi Western Union pridružil septembra 1999 kot območni podpredsednik za Južno Evropo, s povečanimi odgovornosti še za območje Srednje in Vzhodne Evrope. Leta 2003 je bil imenovan za višjega podpredsednika za območje EMEASA, na mesto izvršnega podpredsednika pa je napredoval leta 2006. Na tem položaju je Ersek podvojil prihodke območja EMEASA in razvil mrežo agentov z več kot 200.000 lokacijami. Preden se je pridružil družbi Western Union, je Ersek zasedal vodilne položaje na področju finančnih storitev pri podjetjih GE Money Capital in Europay/Mastercard, kot dokazujejo tudi njegove reference.

Stewart Stockdale, izvršni podpredsednik in predsednik za območje ZDA in Kanade, ki se je družbi pridružil junija 2008, bo po novem prevzel tudi vodenje območja Latinske Amerike in Karibov (LACA), in sicer skupaj z izvršno predsednico območja Liz Aliecea-Velez, ki bo odgovorna za poročanje Stockdaleu. Z novim območjem, znanim pod imenom Ameriki, se bo utrdilo vodenje poslovanja družbe na tem dinamičnem trgu. Stockdale, ki ima sedež v Englewoodu v zvezni državi Kolorado, bo nov položaj nastopil takoj.

Od leta 2002 je bil Stockdale vodja trženja skupine Simon Property Group, največje ameriške nepremičninske družbe v javni lasti, in predsednik hčerinskega podjetja Simon Brand Venture. Bil je tudi izvršni podpredsednik in vodja trženja družbe Conseco, Inc. ter bil zaposlen na višjih položajih na področju globalnega trženja in razvoja izdelkov pri družbah MasterCard International in American Express. Kariero je začel na področju managementa blagovnih znamk pri podjetju Procter & Gamble.

Goldova je dodala: "Ianova odločitev, da se bo upokojil, prihaja ob času, ko smo uspešno začrtali potek poslovanja Western Uniona na območju APAC. Ian je bil dragocen vodja v naši družbi in ključni član Izvršnega odbora. Vsakič znova je dokazal svojo prirojeno sposobnost, da uspešno razmišlja o prihodnosti in pozitivno sprejme pomembne spremembe v vzorcih trženja in potrošnikov. Hvaležni smo mu in ga bomo pogrešali, saj je bil nadarjen sodelavec."

O družbi Western Union

Družba Western Union (NYSE: WU) je vodilna družba na področju storitev pošiljanja denarja po svetu. Skupaj s hčerinskima družbama Orlandi Valuta in Vigo nudi strankam hitro, zanesljivo in praktično pošiljanje in prejemanje denarja po svetu ter pošiljanje plačil in kupovanje denarnih nakaznic. Deluje preko mreže več kot 365.000 poslovalnic v več kot 200 državah in območjih. Začetki družbe Western Union, ki je znana po pionirskih telegrafskih storitvah, segajo v leto 1851. Dodatne informacije so na voljo na spletni strani www.westernunion.com.

KONTAKT:

Western Union

Stiki z javnostjo:

Dan Diaz, + 1-720-332-5564

daniel.diaz@WesternUnion.com

ali

Stiki za investitorje:

Gary Kohn, + 1-720-332-8276

gary.kohn@WesternUnion.com