O-STA

Goldman Sachs predstavlja prve indijske diplomantke v okviru iniciative 10,000 Žensk

Goldman Sachs predstavlja prve indijske diplomantke v okviru iniciative 10,000 Žensk

Večja udeležba žensk v delovni sili Indije

lahko zviša realne stopnje rasti BDP za 1.0%;

BDP na prebivalca bi se lahko povečal za do 10%

HYDERABAD, Indija--(BUSINESS WIRE)-Podjetje Goldman Sachs Group, Inc. (NYSE: GS) se je danes pridružilo študentkam na Indian School of Business (ISB) da bi obeležili diplomiranje prvih študentk v iniciativi 10,000 Žensk v Indiji. 10,000 Žensk je globalna iniciativa, ki omogoča ženskam, ki imajo slabše pogoje za izobraževanje pretežno v državah v razvoju, da pridobijo izobrazbo iz poslovanja in managementa. Diplomantke so se srečale z voditelji iz Goldman Sachsa, ISB in predstavile poslovne načrte, ki so jih oblikovale v okviru izobraževanja z namenom da razširijo svoja obstoječa podjetja.

Prvi razred 29 žensk, ki so diplomirale je s programom izobraževanja začel v mesecu oktobru. Diplomantke so opravile 150-urni certifikatni program v podjetništvu, ki je vključeval tri tedne izobraževanja v predavalnicah in devet tednov mentorstva in svetovanja na delovnem mestu. Končni cilj izobraževalnih nalog je bil pomagati ženskam, da razširijo svoja podjetja od start-up podjetja do rastočih in trajnostnih podjetij. Druga skupina žensk bo v februarju začela s svojim študijem v mestu Bangalore. V času petletnega programa bo usposabljanja deležno 300 indijskih žensk.

"Diplomantke 10,000 Žensk so sijoč primer skoraj neomejenega potenciala indijskega gospodarstva," je povedal Brooks Entwistle, direktor in predsednik uprave podjetja Goldman Sachs India. "Raziskave kažejo, da lahko imajo investicije v poslovno izobrazbo, kot je ta program, dramatičen in pozitiven multiplikatorski učinek na lokalno gospodarstvo in življenski standard."

Iniciativa 10,000 Žensk je bila zasnovana na podlagi raziskav Svetovne banke, podjetja Goldman Sachs in drugih, ki so prišli do ugotovitve, da je izobraževanje žensk eden od najbolj učinkovitih načinov za povečanje gospodarske rasti in izboljšanja življenskega standarda v državah v razvoju. Študije ugotavljajo, da v povprečju zvišanje izobrazbe žensk za 1 odstotno točko poveča letno rast BDP za 0,2 odstotne točke. Analiza "Women Hold Up Half the Sky" ("Ženske podpirajo polovico neba"), ki jo je objavil Oddelek za ekonomske raziskave podjetja Goldman Sachs je ugotovila, da lahko povečanje števila žensk v delovni sili, ki je naravna posledica večjega obsega izobraževanja, prispeva 1% k letni stopnji rasti BDP Indije in lahko v enem desetletju poviša BDP na prebivalca Indije za 10%.

Izobraževalni program ISB ponuja študentkam poučevanje v predavalnicah, mentorstvo, mreženje in študije primerov uspešnih podjetij s celega sveta. V zaključni fazi programa so študentke tekmovale v predstavitvi poslovnih načrtov, ki so jih oblikovale z namenom razširitve lastnih podjetij.

Iniciativa 10,000 Žensk podjetja Goldman Sachs je bila najavljena 5. marca 2008. Za iniciativo je namenjenih 100 milijonov ameriških dolarjev za obdobje naslednjih petih let. Iniciativa je vzpostavila partnerstva z več kot 50 univerzami in organizacijami v Afriki, Aziji, Evropi, Latinski Ameriki, na Bližnjem vzhodu in Združenih državah Amerike z namenom, da poišče, oblikuje in razvija programe in vpliva na kakovost in obseg poslovnega izobraževanja v regijah v razvoju po vsem svetu. Za več informacij o programu 10,000 Žensk, prosim obiščite www.10000women.org.

The Goldman Sachs Group, Inc. je bančna holdinška skupina in vodilna družba na svetu za investicijsko bančništvo, vrednostne papirje in upravljanje naložb. Goldman Sachs zagotavlja široko paleto storitev po celem svetu za obsežno in raznoliko bazo strank, ki vključuje korporacije, finančne institucije, vlade in premožne posameznike. Ustanovljeno je bilo leta 1869 in ima sedež v New Yorku pisarne pa v Londonu, Frankfurtu, Tokiu, Hong Kongu in drugih večjih finančnih središčih po celem svetu.

Kontakt

The Goldman Sachs Group, Inc.
Stiki z mediji:
Edward Naylor, +852-2978-0212
Joe Snodgrass, +1 212-902-5400
ali
Stiki z investitorji:
Dane Holmes, 212-902-03580

Vir: The Goldman Sachs Group, Inc.

Oglejte si to novico na spletu:
http://www.businesswire.com/news/home/20090127005418/en