O-STA

Tržiška knjižnica z novo streho

V preteklem tednu so stekla dela zamenjave dotrajane strehe na stavbi Balos 4, kjer ima prostore Knjižnica dr. Toneta Pretnarja, poleg knjižnice imajo v stavbi prostore številna tržiška društva (Klub tržiških študentov, Planinsko društvo, Folklorna skupina Karavanke...) in Radio Gorenc.

Streha na stavbi je bila slaba že vrsto let, zaradi zamakanja se je pojavljala tudi vedno večja škoda na ostrešju. Zato je Občina Tržič v letu 2008 kandidirala na Javni razpis za izbiro občinskih investicij na področju kulture, ki ga razpisuje Ministrstvo za kulturo, in uspela za ta namen pridobiti 25.030 €. Preostanek investicije, ki je vredna 66.517,08 €, bo Občina Tržič zagotovila iz proračuna.

Poleg tega Občina Tržič sodeluje tudi v čezmejnem projektu s sosednjo Avstrijo z naslovom "Brezmejna doživetja kulture", katerega cilj je revitalizacija nepremične kulturne dediščine in njena večja prepoznavnost. V sklopu projekta bomo v letu 2010 prenovili fasado stavbe na Balosu 4, na vhodu v Tržič bomo namestili tudi dve informacijsko-panoramski tabli z vrisanimi kulturnimi znamenitostmi mesta in kupili MP4 predvajalnike, ki bodo služili kot vodič za individualne goste.

Župan Občine Tržič izraža zadovoljstvo, saj mestno jedro vsled številnih investicij tako Občine kot tudi številnih posameznikov dobiva vedno lepšo in bolj urejeno podobo.

Kontaktna oseba:

Mojca Aljančič, podsekretarka za razvoj

e-mail: mojca.aljancic@trzic.si

Tel.: 04/ 59 71 533