O-STA

Izvoz Perutnine Ptuj je vsako leto večji

Perutnina Ptuj, ki je samo v letošjem letu povečala izvoz že za več kot 7 odstotkov, je bistveno povečala tudi izvoz na trge zahodne Evrope. Tako se je italijanski trg v izvozu Perutnine Ptuj povzpel na prvo mesto, glede na dosežene vrednosti izvoza perutninskega mesa in izdelkov. Sledita mu BiH, Makedonija in Hrvaška, medtem ko je Nemčija naprimer na devetem mestu po doseženem izvozu Perutnine Ptuj.

Te rezultate je vodstvo Perutnine Ptuj danes predstavilo tudi Heike Zenker, veleposlanici Zvezne republike Nemčije v Sloveniji, med njeni obiskom v tem podjetju. Perutnina Ptuj, ki je pred dnevi razstavljala tudi na največjem svetovnem prehraskem sejmu, Anuga v Kölnu, ima velike izvozne ambicije na trgih Zahodne Evrope, posebej še Nemčije. "Ta trg trenutno glede na dosežene izvozne rezultate Perutnine Ptuj še zaostaja za Švedskim ali naprimer Angleškim," je veleposlanici ZRN v Sloveniji, popoldne predstavil predsednik uprave in generalni direktor Perutnine Ptuj, dr. Roman Glaser. Veleposlanica Heike Zenker, ki se izrazito zavzema za povečanje gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Zvezno republiko Nemčijo. Glede na dejstvo, da ima samo Perutnina Ptuj med vsemi slovenskimi perutninskimi podjetji, že večkrat potrjen certifikat za izvoz v države evropske unije in da je njen proizvodni program prilagojen sodobnemu življenjskemu stilu, pa tudi prevladujočim prehranskim navadam večine nemške populacije, je povečevanje izvoza v to državo samo še stvar ekonomskih parametrov.

Sicer pa je veleposlanica Zvezne republike Nemčije v Sloveniji, Heike Zenker, med današnjim obiskom v Perutnini Ptuj izpostavila prednosti, ki jih je spoznala v tem podjetju in ki so povsem prilagojene potrošnikom, ki na prvo mesto zdaj postavljajo varno prehrano. Z vsemi sistemi kontrole kakovosti in varne prehrane v Perutnini Ptuj, zagotavljajo eno od najbolj urejenih živilskopredelovalnih podjetij v Evropi, zato ima to podjetje v svojih izvoznih načrtih in pri krepitvi svojega ekonomskega položaja, tudi veliko realnih možnosti, da že v kratkem obdobju izvoz postane dohodkovno pomembnejši od prodaje na slovenskem trgu.