O-STA

Butan plin bo najmlajšim osnovnošolcem podaril kresničke

Butan plin d.d. se tudi letos pridružuje akciji BODI preVIDEN in bo najmlajšim osnovnošolcem na območju Štajerske, Dolenjske, Gorenjske in Primorske podaril več kot 2000 kresničk - Tomaž Grm, generalni direktor Butan plina: "Za varnost otrok na poti v šolo moramo poskrbeti vsi udeleženci v prometu - tudi podjetja."

(Ljubljana, 8. september 2008) Podjetje Butan plin, ki je največji distributer utekočinjenega naftnega plina (UNP) v Sloveniji, se je tudi letos pridružil akciji BODI preVIDEN in bo najmlajšim osnovnošolce po različnih koncih Slovenije v septembru in začetku oktobra podaril več kot 2000 kresničk.

Zagotavljanje varnosti otrok, še posebej tistih, ki prvič prestopijo šolski prag, je ena najpomembnejših nalog vseh udeležencev v prometu. Otroci so kot prometni udeleženci precej nepredvidljivi in ne znajo pravilno oceniti hitrosti in oddaljenosti bližajočega se vozila. Poleg tega so pešči ena najbolj ogroženih skupin udeležencev v prometu, ki v posledicah prometnih nesreč utrpijo najhujše poškodbe. Med njimi izstopajo prav najmlajši osnovnošolci, zato se je Butan plin, kot družbeno odgovorno podjetje tudi letos pridružil akciji BODI preVIDEN, s katero se opozarja učence v šolah na pomen uporabe kresničk in drugih odsevnih materialov, ki jim zagotavljajo večjo vidnost in s tem varnost.

Butan plin bo v septembru in oktobru najmlajšim osnovnošolcem na območju Štajerske, Dolenjske, Primorske in Gorenjske podaril več kot 2000 kresničk. Kot prvi jih bodo ta četrtek, 10. septembra, prejeli osnovnošolci v Vipavi (osnovna šola Šturje) in Kobaridu (osnovna šola Simona Gregorčiča), nato pa bodo sledile predaje po drugih osnovnih šolah.

"Lani smo podarili okoli 700 kresničk učencem 1. in 2. razredov osnovnih šol v dveh občinah na Dolenjskem in ob slovenski obali, letos pa smo sodelovanje z osnovnimi šolami in občinskimi sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu še razširili, saj je to najmanj, kar lahko kot podjetje naredimo" je povedal Tomaž Grm, generalni direktor Butan plina.

Vir: Tanja Medved, tmedved@butanplin.si, www.butanplin.si, tel. 01/ 588 98 39