O-STA

Gambit trade po INFOSu 2001

Gambit trade se je na letošnjem INFOS 2001 predstavil s celovito ponudbo na področju rešitev za prehod podjetij na elektronsko poslovanje. Letos so se prvič odločili le za nastop na predavanjih in se odpovedali klasični stojnici. Za razliko od večine letošnjih razstavljalcev so z rezultati zelo zadovoljni.

Seveda, med skoraj dvesto obiskovalci na dvanajstih predavanjih je stojnico pogrešal le en udeleženec. Žal nam je, je povedal Aljoša Domijan, predstavnik skupine Gambit trade, da organizator obiskovalcem ni ponudil možnosti, da za tisočak ali dva obiščejo tudi kakšno predavanje. Zaradi visoke cene kompletov je marsikateri zainteresirani obiskovalec nažalost ostal pred vrati predavalnice in zanje bodo Gambitovci morali predavanja Infosu 2001 še nekajkrat ponoviti. Sicer pa so bili zadovoljni z odzivom. Organizator je zagotovil prvovrstno publiko iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške, ki je dobro vedela, kaj pričakuje. Da je bil izbor Infos 2001 za predstavitev Gambit trade prava odločitev potrjujejo tudi rezultati: v podjetju so po prireditvi zainteresiranim kupcem pripravili ponudbe v skupni vrednosti 146 milijonov tolarjev.

Največje zanimanje so obiskovalci predavanj pokazali za tri področja: EnaA elektronsko trgovino, FrontOffice družino poslovnih rešitev za podporo poslovanja in IBM Content Management sistem za nadzor in upravljanje velikih količin dokumentov in vsebin različnih formatov, kar kaže na preusmeritev pozornosti domačih podjetij s programske opreme za vodenje poslovanja na širšo ponudbo poslovnih rešitev, ki temeljijo na uporabi spletnih tehnologij. Največ vprašanj iz publike se je nanašalo na možnost dostopa do poslovnih rešitev preko dlančnikov in povezljivosti z uporabo mobilne telefonije. Slovenija torej tudi na področju strojne opreme tako kot vse dosedaj sledi svetovnim trendom. Odgovor, zakaj je bilo na letošnjem sejmu povpraševanje po računalnikih tako slabo pa leži dobesedno na dlani.


Gambit – trade d.o.o.
Gambit Trade d.o.o. je visoko tehnološko podjetje s ponudbo lastnih rešitev na področju elektronskega trgovanja, internetnih rešitev ter rešitev za upravljanje z dokumenti in poslovnimi procesi. Leta 1991 ustanovljeno podjetje svojo ponudbo dopolnjuje z integracijo informacijskih sistemov v zahtevnih poslovnih okoljih. Na trgu nastopa z lastnimi blagovnimi znamkami ClipAgent, EnaA, FrontOffice 2001 kot predstavnik EiStream (Eastman Software) in Kofax v Sloveniji ter IBM poslovni partner in Microsoft Gold partner.


Skupina Gambit trade

Skupina Gambit trade se je v zadnjih dveh letih razvila iz podjetja Gambit trade s ciljem, da podjetjem in državni upravi zagotovi celovito podporo pri prehodu na elektronsko poslovanje. V skupini delujejo naslednja, tudi lastniško povezana podjetja:

RR Gambit d.o.o., Ljubljana – svetovanje na področju uvajanja elektronskega poslovanja v podjetja in nadzor projektov

Gambit trade d.o.o., Ljubljana – razvoj in prodaja elektronskih poslovnih rešitev

RR Gambit d.o.o., Hrvaška – vodenje poslov na Hrvaškem
Menea d.o.o., Ljubljana – podjetje za pospeševanje e-trgovanja

EnaA elektronska trgovina – trgovina z računalniško opremo