O-STA

Butan plin najmlajšim osnovnošolcem v Ajdovščini, na Colu in v Kobaridu podaril kresničke

Butan plin d.d. se je pridružil akciji BODI preVIDEN je in najmlajšim osnovnošolcem v Ajdovščini, na Colu in v Kobaridu podaril kresničke

(Ajdovščina, Col, Kobarid, 10. september 2009) Podjetje Butan plin, ki je največji distributer utekočinjenega naftnega plina (UNP) v Sloveniji, se je tudi letos pridružilo akciji BODI preVIDEN in danes najmlajšim osnovnošolcem v Ajdovščini, na Colu in v Kobaridu podaril 400 kresničk. V septembru bo Butan plin podaril osnovnim šolam na območju Gorenjske, Štajerske, Dolenjske in slovenske obale še 1.600 kresničk.

Ker so pešči, še posebej pa najmlajši, ena najbolj ogroženih skupin udeležencev v prometu, se je Butan plin d.d. kot družbeno odgovorno podjetje tudi letos pridružil akciji BODI preVIDEN, s katero se opozarja učence v šolah, njihove starše in stare starše na uporabo kresničk in drugih odsevnih materialov, ki zagotavljajo večjo varnost pešcev.

Tako je Butan plin d.d. danes podaril 400 kresničk najmlajšim osnovnošolcem v osnovnih šolah v Ajdovščini, na Colu in v Kobaridu, vse otroke pa so obdarili tudi z zvezki.

V Kobaridu so se predstavniki podjetja Butan plin v osnovni šoli Simona Gregorčiča pridružili tudi tamkajšnji šolski akciji, v kateri sta predstavnika policije in medobčinskega redarstva najmlajše otroke popeljala po varnih poteh v šolo.

Pripis k fotografijama:

Oš Kobarid - Predstavniki mestnega redarstva in policije so otrokom razložili kako pomembna je uporaba odsevnih teles v prometu.

Otroci kresničke - Otroci 1. in 2. razredov v osnovnih šolah Šturje v Ajdovščini, Simona Gregorčiča v Kobaridu in Colu so se razveselili kresničk.

Vir: Tanja Medved,tmedved@butanplin.si, www.butanplin.si, tel.: 01/ 588 98 39