O-STA

Butan plin podaril kresničke najmlajšim osnovnošolcem v Cerknici

Butan plin d.d. je v okviru akcije BODI preVIDEN je najmlajšim osnovne šole Notranjski odred v Cerknici in dveh podružničnih šol podaril 140 kresničk

(Cerknica, 15. september 2009) Podjetje Butan plin, ki je največji distributer utekočinjenega naftnega plina (UNP) v Sloveniji, se je tudi letos pridružilo akciji BODI preVIDEN in je danes najmlajšim osnovnošolcem v osnovni šoli Notranjski odred v Cerknici ter dveh podružničnih šolah v Grahovem in Begunjah podaril 140 kresničk. Sicer je Butan plin podaril že 400 kresničk osnovnošolcem v Ajdovščini, na Colu in v Kobaridu, v septembru pa bo bodo akcijo nadaljevali še na območju Gorenjske, Štajerske, Dolenjske in slovenske obale.

Ker so pešci, še posebej pa najmlajši, ena najbolj ogroženih skupin udeležencev v prometu, se je Butan plin d.d. kot družbeno odgovorno podjetje tudi letos pridružil akciji BODI preVIDEN, s katero se opozarja učence v šolah, njihove starše in stare starše na uporabo kresničk in drugih odsevnih materialov, ki zagotavljajo večjo varnost pešcev.

Tako je Butan plin d.d. danes podaril 140 kresničk najmlajšim osnovnošolcem v osnovni šoli Notranjski odred v Cerknici ter dveh podružničnih šolah v Grahovem in Begunjah, vsi otroci pa so prejeli še zvezke.

V Cerknici so se predstavniki podjetja Butan plin v osnovni šoli Notranjski odred pridružili "tehničnemu dnevu šole", v okviru katerega je sodelovala tudi tamkajšnja policija in otroke opozarjala, da je pot v šolo varnejša, če nosijo odsevna telesa.

Vir: Tanja Medved, e-mail: tmedved@butanplin.si, www.butanplin.si, tel 01/588 98 39