O-STA

Butan plin najmlajšim osnovnošolcem v Črnomlju podaril kresničke

Butan plin d.d. je v okviru akcije BODI preVIDEN najmlajšim osnovnošolcem osnovne šole Loka v Črnomlju ter dveh podružničnih šol Adlešiči in Griblje podaril 120 kresničk

(Črnomelj, 16. september 2009) Podjetje Butan plin, ki je največji distributer utekočinjenega naftnega plina (UNP) v Sloveniji, je danes v okviru slovenske akcije BODI preVIDEN danes najmlajšim osnovne šole Loke iz Črnomlja in dveh podružničnih šol Adlešiči in Griblje podaril 120 kresničk. Sicer so letos že podarili 540 kresničk osnovnošolcem v Ajdovščini, Kobaridu, Cerknici in na Colu, v septembru pa bodo razveselili še 1.300 otrok na osnovnih šolah na območju Gorenjske, Štajerske in slovenske obale.

Ker so pešci, še posebej pa najmlajši, ena najbolj ogroženih skupin udeležencev v prometu, se je Butan plin d.d. kot družbeno odgovorno podjetje tudi letos pridružil akciji BODI preVIDEN, s katero se opozarja učence v šolah ter njihove starše na uporabo kresničk in drugih odsevnih materialov, ki zagotavljajo večjo varnost pešcev v prometu. Vsi učenci pa so ob kresničkah prejeli tudi zvezke.

Pripis k fotografijama:

Foto 1: Otroci OŠ Loka Črnomelj so zaplesali in zapeli na temo prometa.

Foto 2: Policistka je otrokom v OŠ Loka Črnomelj razložila kako pomembna je uporaba odsevnih teles v prometu.

Vir: Tanja Medved,e-mail: tmedved@butanplin.si, www.butanplin.si