O-STA

SAOP z iCentrom na srbsko tržišče

V SAOPju napovedujejo, da bo prodaja jezikovno in zakonodajno lokaliziranega iCentra prek vzpostavljene mreže partnerjev zaživela že v letošnjem zadnjem četrtletju.

ŠEMPETER PRI GORICI, 23. september 2009 - Podjetje SAOP d.o.o., vodilni razvijalec poslovnih rešitev za majhna, srednja in velika podjetja ter javni sektor, je izdelalo srbsko različico poslovne platforme iCenter. Rešitve iCenter bo SAOP v Srbiji tržil prek partnerske mreže, ki jo vzpostavlja s pomočjo strateškega partnerja, podjetja WIN-TIM d.o.o.. Srbska različica iCentra lokalnim podjetje prinaša najboljše prakse na različnih področjih poslovanja, od finančnega računovodstva, materialnega poslovanja in poslovnega odločanja do obvladovanja proizvodnje, malo in veleprodaje ter servisnih storitev. Srbska različica pomeni pomembno pridobitev za slovenska podjetja, ki širijo poslovanje na srbski trg ali priključujejo tamkajšnja podjetja, saj omogoča poenotenje poslovanja in centralizacijo nadzora v celotni poslovni skupini.

"Zelo smo ponosni, da smo s trudom in strokovnostjo celotne naše ekipe premagali vse ovire in da danes lahko predstavimo prve, v praksi preizkušene celovite rešitve, namenjene temu tržišču," je povedala Sonja Šinigoj, direktorica podjetja SAOP. Podjetje je z rešitvami iCenter že uspešno podprlo poslovanje nekaterih srbskih podjetij, na primer obračun plač v družbi Adriatic, AS neživotno osiguranje a.d.o. Beograd in celotno knjigovodstvo v podjetju PDM d.o.o. društvo za proizvodnju hleba i peciva, Budarci - v pekarni z več kot 350 zaposlenimi, ki je v lasti Don Don d.o.o. Metlika. "V obeh primerih smo programe SAOP iCenter prilagodili srbski zakonodaji in celovito pokrili zahteve poslovnih procesov uporabnikov," je pojasnila Šinigojeva. "Opogumljeni s temi dosežki gremo v nadaljnje osvajanje srbskega tržišča, pri čemer bomo pričeli z aktivno promocijo že lokaliziranih produktov preko našega strateškega partnerja WIM-TIM."

V SAOPju bodo iCenter tržili prek partnerske mreže, za katero bo skrbelo srbsko podjetje WIN-TIM d.o.o., ki s SAOPjem uspešno sodeluje že več kot 10 let. "Za partnerstvo na področju prodaje iCentra smo se odločili predvsem zaradi kakovosti rešitve in osebnih kvalitet njihovih zaposlenih," je dejal Dobrica Obradović, direktor podjetja WIN-TIM. Na srbskem in regijskem tržišču je zelo malo poslovnih rešitev s takšnimi zmožnostmi, kot jih ponuja poslovni informacijski sistem iCenter. "S svojo širino in kakovostjo rešitve ter hitrostjo dela lahko iCenter zadovolji potrebe podjetij v Srbiji ne glede na dejavnost," je povedal Obradović in poudaril, da lahko srbska podjetja z iCentrom napredujejo s svojim poslovanjem in ga pripeljejo na raven in kakovost, kot sta ju že dosegla slovenska podjetja. Tako bodo tudi podjetja v Srbiji z uporabo iCentra poslovala bolj kakovostno, učinkovito in hitreje kot doslej.

SAOP že izvaja izobraževanja za zaposlene v podjetju WIN-TIM in sicer na področjih, kot so trženje in prodaja, tehnična in uporabniška podpora ter za izobraževanje končnih uporabnikov. Prodaja iCentra se bo na srbskem tržišču pričela 1. oktobra 2009.

SAOP je na srbskem trgu aktiven tudi na področju rešitev za majhna podjetja. V polnem teku je namreč lokalizacija SAOP spletne rešitve miniMAX, ki doživlja v Sloveniji presenetljive uspehe in bo na tem tržišču za prodajo pripravljena v naslednjem letu.

Dodatne informacije


Peter Krkoč, Marketing in odnosi z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

T: 05 / 393 40 23
E: peter.krkoc@saop.si
S: www.saop.si