O-STA

Nova številka revije V skrbi za vaše zdravje

Presnovni sindrom sami težko prepoznamo. Zaradi čezmerne telesne teže oziroma debelosti sicer lahko posumimo, da gre za presnovni sindrom, da pa bi to potrdili, je treba opraviti krvne preiskave v laboratoriju (vrednosti maščob, vrednosti sladkorja na tešče) in izmeriti krvni tlak.

Debelost je torej le eden od dejavnikov tveganja, vendar je najpomembnejši. Ni pa nujno, da ima človek presnovni sindrom samo zaradi debelosti.

Presnovni sindrom je tema tokratne številke revije V skrbi za vaše zdravje. Čeprav marsikdo to obolenje manj poznana ga strokovnjaki včasih poimenujejo kar epidemija prihodnosti, saj se povečuje število ljudi, ki jih prizadene. V reviji smo zato bolj podrobno razložili, kaj je presnovni sindrom, kakšna je vloga zdravnika in farmacevta pri preprečevanju te bolezni in pri njenem zdravljenju ter kaj lahko storimo sami. V povezavi s tem so nam sogovorniki razložili tudi pomen zdrave prehrane in gibanja.

Poleg tega pa v reviji najdete še nekaj nasvetov za jesenski čas - od tega, kako poskrbeti za svoje možgane, pa vse do nege las ob koncu poletja.

Revija izhaja večkrat na leto in vedno obravnava drugo aktualno zdravstveno temo. Nanjo se lahko naročite z naročilnico, ki je priložena tiskanemu izvodu. Revija je na voljo tudi v lekarnah in čakalnicah družinskih zdravnikov po vsej Sloveniji.