O-STA

Minister Erjavec danes podelil nagrade na sejmu Narava - Zdravje

NATREG - Managing Natural Assets and Protected Areas as Sustainable Regional Development Opportunities

Ljnubljana, 1. oktober 2009 - Zavod RS za varstvo narave je tudi letos med razstavljavci na sejmu Narava - Zdravje. Na stojnici, ki je med drugim namenjena tudi predstavitvi projekta NATREG, smo pripravili nagradno anketo. Minister Erjavec bo danes takoj po uradni otvoritvi ob 17. uri gost na naši stojnici, kjer bo sam izžrebal in poklical nagrajence današnjega dne.

Poslanstvo zavoda RS za varstvo narave je ohranjanje slovenske narave, še posebej njenih najvrednejših delov. Delo zaposlenih je izjemno raznoliko, opravljamo ga na terenu in kabinetno pri pripravi naravovarstvenih smernic in strokovnih mnenj. Veliko časa posvetimo tudi različnim projektom in prav sedaj smo sredi izvajanja projekta NATREG. Tudi v tem projektu je precejšen del posvečen delu z različnimi javnostmi in predstavitev tega projekta je tudi eden izmed razlogov, da sodelujemo na sejmu Narava-Zdravje.

Kot institucija na sejmu sodelujemo že četrtič in ocenjujemo, da je za prepoznavnost naše institucije in dela ki ga opravljamo med ljudmi, velikega pomena. Letos sodelujemo v povezavi z Ministrstvom za okolje in prostor, zato se je minister, Karl Erjavec odločil, da nas na sejmu obišče.

Obiskal nas bo danes popoldne, takoj po uradni otvoritvi. Vsak dan na stojnici obiskovalci izpolnjujejo anketo, ki nam bo dala nekatere odgovore za naš projekt NATREG in da je izpolnjevanje bolj motivirano, smo se odločili, da med anketiranci vsak dan izžrebamo tri nagrade. Te so simbolne: pohodniške palice, USB ključek, mape, zvezki in svinčniki ter majice, ki so promocijski material za delo z javnostmi prav tako v okviru projekta.

Minister se je odločil, da svojo podporo temu projektu izrazi tudi na tak način, da osebno izžreba in pokliče tri izžrebance. To bo storil danes na Gospodarskem razstavišču v hali A2 - kocka, med 17.30 in 18. uro.

Mateja Kocjan

Odnosi z javnostmi

Tel: 031 617 370

e-pošta: mateja.kocjan@zrsvn.si