O-STA

Projekt Brezmejnik - mlade ekipe na poti po Silicijevi dolini

Ljubljana, 5. oktober 2009 - Družba Simgularis, redni član Tehnološkega parka Ljubljana, s podporo Tehnološke agencije Slovenije, izvaja Projekt Brezmejnik, ki mladim ekipam in podjetjem v začetnih fazah razvoja omogoča obisk Silicijeve doline. Izbrane ekipe se bodo predstavile pred potencialnimi investitorji in strateškimi partnerji v Silicijevi dolini. Izbor desetih ekip / podjetij, ki bodo pridobila priložnost za predstavitev, bo potekal v oktobru in novembru 2009.


K razvoju na znanju temelječe družbe v Sloveniji prispeva univerza, raziskovalni inštituti in industrija. Kljub temu, pa so uspešne globalno prebojne zgodbe v Sloveniji še vedno redke, premalo cenjene in z zadostno podporo domačega okolja. Za uspešno hitro rast visoko tehnoloških podjetij je pomembna povezava s širšim družbenim okoljem, ne nazadnje s Silicijevo dolino, ki predstavlja globalni trg visoke tehnologije.


Projekt Brezmejnik (ang. BoundBreaker) bo desetim mladim ekipam in podjetjem v začetnih fazah razvoja omogočil obisk Silicijeve doline in predstavitev poslovnih idej potencialnim investitorjem in strateškim partnerjem.


V mesecu oktobru bodo organizatorji projekta Brezmejnik pripravili dve delavnici na temo tveganega kapitala in pomenu obiska Silicijeve doline ter znanja za globalni trg. Delavnicam bo v mesecu novembru sledil izbor desetih najprimernejših podjetij, ki bodo v prihodnjem letu obiskala Silicijevo dolino. Uradna razglasitev izbranih podjetij bo potekala 25. novembra 2009.

Izbranih deset ekip se bo 26. novembra 2009 na partnerskem forumu predstavilo slovenskim investitorjem in podjetjem s področja informacijskih in komunikacijskih tehnologij, z namenom pridobivanja novih poslovnih vezi in potencialnih investitorjev.

O poteku projekta Brezmejnik

29.9.2009Odprtje izbora za ekipe in podjetja
7.10.2009Delavnica v Tehnološkem parku Ljubljana o tveganem kapitalu in pomenu obiska Silicijeve doline (V sredo v sejni sobi TP19 Brdo ob 10 uri)
19. - 22.10.2009Okrogla miza z gosti v Tehnološkem parku. Tema: Znanje za globalni trg
4.11.2009Zadnji dan za oddajo prijave na izbor
5. - 15.11.2009Telefonski intervjuji s prijavljenimi ekipami
16.11.2009Objava ekip, ki se bodo predstavljale na notranjem forumu
21.11.2009Delavnice za izbrane ekipe. Tema:Kako se uspešno predstaviti pred investitorji
23.11.2009Notranji forum pred partnerji projekta
25.11.2009Razglasitev zmagovalcev in večerno druženje

O podjetju Simgularis

Poglavitna dejavnost podjetja Simgularis, rednega člana Tehnološkega parka Ljubljana, je podjetniško in poslovno svetovanje. Simgularis je, kot del Tehnološkega design centra - Inoverzum™, tehnološko - podjetniško - inovacijski pospeševalnik, ki skozi novo nastala podjetja za potrebe globalnega trga s pomočjo slovenskega kapitala komercializira patentirane univerzitetne raziskave.


Umeščen je kot multidisciplinarno središče, kjer se bodo srečevali najboljši študenti in posamezniki iz različnih področij z idejami in željo po ustvarjanju novih globalno prodornih visokotehnoloških podjetij. Ekipe zgradijo s pomočjo slovenskega kapitala in lokalnih strateških partnerjev. Podjetjem omogočijo iskanje partnerjev v Silicijevi dolini, ta pa jih prodajo na globalnem trgu.

Dodatne informacije:

Tomaž Frelih

Partner pri podjetju Simgularis

Simgularis d.o.o., Teslova ulica 30, 1000 Ljubljana

Tel.: 041 444 845

E-pošta: t.frelih@gmail.com

Spletna stran: www.simgularis.com

ali

Kristina Ober

Predstavnica za odnose z javnostmi

Tehnološki park Ljubljana, Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana

Tel.: 01 477 66 26

E-pošta: kristina.ober@tp-lj.si

Spletna stran: www.tp-lj.si