O-STA

Prvi start-up poletni tabor "Poletje v kleti"

To poletje uresničujemo visokotehnološke ideje

PRVI START-UP POLETNI TABOR "POLETJE V KLETI" V HEKOVNIKU, TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA

Ljubljana, 17. junij 2010 - Nosilci najboljših poslovnih idej s področij mobilnih aplikacij, spleta in strojne opreme se bodo na prvem mednarodnem start-up poletnem taboru "Poletje v kleti" soočili z izzivi uresničitve poslovne ideje. Udeleženci tabora bodo v sodelovanju z vodilnimi IKT slovenskimi podjetji ter ob podpori izkušenih mentorjev stopili naproti globalnemu uspehu in hkrati ob ustvarjanju novih tehnologij aktivno preživeli poletne počitnice.

Poletni tabor "Poletje v kleti" bo potekal v Hekovniku v Tehnološkem parku Ljubljana med 5. julijem in 15. avgustom 2010. Namenjen je študentom in posameznikom iz Slovenije in Jugovzhodne Evrope, ki želijo aktivno preživeti poletne počitnice in na koncu realizirati tehnološko poslovno idejo. Priznani mentorji, strokovnjaki s področij IKT in podjetništva, bodo ekipe usmerjali in jim nudili strokovno podporo pri realizaciji projekta.

Tomaž Frelih, vodja projekta "Poletje v kleti", je dejal: "Študentom, mladim posameznikom in potencialnim podjetnikom iz Slovenije in Jugovzhodne Evrope želimo ponuditi več kot običajne podjetniške delavnice, zato smo v sodelovanju s Tehnološkim parkom Ljubljana vzpostavili okolje, kjer imajo posamezniki možnost ustvarjati, razvijati in se udejstvovati na področjih informacijsko komunikacijskih tehnologij ter podjetništva. Pripravili smo poletni tabor katerega cilj je vzpodbuditi mlade posameznike k združevanju njihovih znanj z namenom ustvarjanja novih podjetij na področju sodobnih informacijskih tehnologij."

Mag. Iztok Lesjak, direktor Tehnološkega parka Ljubljana, je izpostavil: "Tehnološki park Ljubljana s sodelovanjem v projektu širi zajemanje najbolj inovativnega potenciala tudi v regije Jugovzhodne Evrope. Bodočim podjetnikom tako omogočamo vključitev v podporno podjetniško okolje, ki jim nudi dostop tudi na globalni trg."

Ob zaključku več kot mesečnega intenzivnega dela na razvoju poslovne ideje bodo udeleženci poslovno idejo in tehnološke rešitve predstavili investitorjem in partnerjem projekta. Na osnovi predstavitve, ki bo potekala 15. avgusta, bodo organizatorji izbrali tudi najboljši projekt oz. poslovno idejo. Nosilec najboljšega projekta bo nagrajen s svetovanjem pri ustanovitvi podjetja in z obiskom Silicijeve doline v sklopu projekta Brezmejnik, ki ga vodi podjetniški pospeševalnik Simgularis (redni član Tehnološkega parka Ljubljana) v sodelovanju s Tehnološkim parkom Ljubljana in Fakulteto za elektrotehniko v Ljubljani.

"Poletni tabor" Hekovnik izvaja v sodelovanju s Tehnološkim parkom Ljubljana in pod pokroviteljstvom podjetij Zemanta (redni član Tehnološkega parka Ljubljana), Optilab (redni član Tehnološkega parka Ljubljana), RSG kapital (pridružen član Tehnološkega parka Ljubljana), Svetloba (redni član Tehnološkega parka Ljubljana) in drugih partnerjev.

Dodatne informacije:

Tomaž Frelih, Vodja projekta Poletje v kleti

Zavod Hekovnik, Teslova ulica 30, 1000 Ljubljana

Gsm. 041 444 845, e-pošta: tomaz@hekovnik.si

www.hekovnik.si

ali

Kristina Ober, Predstavnica za odnose z javnostmi

Tehnološki park Ljubljana, Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana

Gsm. 051 372 811, E-pošta: kristina.ober@tp-lj.si

www.tp-lj.si