O-STA

Izbrane poslovne ideje za predstavitev v Silicijevi dolini

Ljubljana, december 2009 - Simgularis d.o.o., redni član Tehnološkega parka Ljubljana in Tehnološka agencija Slovenije sta predstavila izbor najboljših podjetniških idej v okviru projekta Brezmejnik, ki se bodo v prihodnjem letu predstavile pred investitorji v Silicijevi dolini.

Cilj "Brezmejnika" je izbrati perspektivne podjetniške ideje z največjim poslovnim potencialom. Na razpis za izbor podjetniških idej je prispelo 33 prijav.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali predstavniki Tehnološkega parka Ljubljana, RSG Kapitala, Laboratorija za telekomunikacije na Fakulteti za elektrotehniko - Univerze v Ljubljani, Eagle Ventures CEE ter Poslovni angeli Slovenije, je izbrala 11 podjetniških idej za predstavitev pred investitorji v Silicijevi dolini.

Pred investitorji in potencialnimi strateškimi partnerji se bodo predstavila naslednja podjetja: ActaLogic (redni član Tehnološkega parka Ljubljana), Elaphe (redni član Tehnološkega parka Ljubljana), Flowr, Genelitik, LiveNetLife, Moovme.net, Optilab (redni član Tehnološkega parka Ljubljana), Preona, Svetloba (redni član Tehnološkega parka Ljubljana), Uniki, Visionect.

Namen izbora podjetij je izpostaviti najboljše visoko tehnoloških ideje, kar je prvi korak pri gradnji uspešnega poslovnega odnosa. V okviru projekta Brezmejnik bodo izbrana podjetja ta odnos pričela graditi že doma, ko se bodo predstavniki podjetij pripravlja na prvo soočenje z investitorji.