O-STA

Poslovna rešitev SAOP iCenter za kmetijske zadruge

V podjetju SAOP so oblikovali celovito rešitev za znižanje stroškov in izboljšanje preglednosti poslovanja v kmetijskih zadrugah.

ŠEMPETER PRI GORICI, 12. 10. 2009 - Podjetje SAOP d.o.o., vodilni ponudnik prilagojenih informacijskih rešitev za mala, srednja in velika podjetja ter javni sektor, je razvilo celovito rešitev za podporo poslovanju kmetijskih zadrug. Nova rešitev, ki temelji na programskih modulih iCenter obsega poslovna področja, kot so odkup, proizvodnja, vele- in maloprodaja, finančno računovodstvo ter poslovno odločanje. Kot zgodnji uporabnik novo rešitev že uporabljajo v Kmetijski zadrugi Agraria Koper.

Kmetijske zadruge so zavezane k poslovanju s čim nižjimi stroški, predvsem zato, da so lahko z blagom iz odkupa živilskih izdelkov konkurenčni ponudbi velikih trgovcev oziroma distributerjev. "Za uvedbo enotnega poslovnega informacijskega sistema smo se odločili predvsem s ciljem zniževanja operativnih stroškov in števila zaposlenih na področju administracije, po drugi strani smo želeli pridobiti kakovostne podatke iz poslovanja, s katerimi bi vodstvo pridobilo možnost učinkovitega ukrepanja," je povedal Radovan Rajčič, direktor KZ Agraria Koper. V tej zadrugi izvajajo poleg odkupa pridelkov svojih članov še veleprodajo sadja in zelenjave iz odkupa in dokupa oziroma uvoza, ter druge dejavnosti. Pod lastno blagovno znamko Izbrani okusi slovenske Istre so v lanskem letu prodali 106 ton zelenjave iz odkupa, v 90 odstotkih vzgojene v sodobni integrirani predelavi.

SAOPjeva rešitev poenostavlja in avtomatizira tipične delovne postopke kmetijskih zadrug. Vsi poslovni procesi so povezani, kar zagotavlja večjo preglednost poslovanja in omogoča odkrivanje izboljšav za optimizacijo dejavnosti. Zaradi zmanjšanja obsega ročnega vnašanja podatkov se za administrativna opravila, porabi manj časa, kar pomeni večjo storilnost.

V rešitev za kmetijske zadruge so vključeni standardni programski moduli iCenter Maloprodaja, Veleprodaja, Glavna knjiga, Materialno-skladiščno poslovanje in Naročila dobaviteljem in kupcev. Rešitev združuje še program za podporo pri vzgoji sadik in drugih procesov v proizvodnji, na primer pakiranje izdelkov.

Več na www.i-center.si.

Dodatne informacije

Peter Krkoč, Marketing in odnosi z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

T: 05 / 393 40 23

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: http://www.saop.si