O-STA

Celje bo tudi letos gostilo prireditev Podeželje v mestu in Bio dan

Prireditev PODEŽELJE V MESTU IN BIO DAN bo tokrat potekala v soboto

Velik poudarek na predstavitvi pestre izbire in bogastva okusov ekološko pridelane hrane

Celje, 12. oktober 2009, Zavod Celeia Celje obvešča, da bo v soboto, 17. 10. 2009, od 9.00 do 13.00, na Glavnem trgu v Celju potekala prireditev z naslovom PODEŽELJE V MESTU IN BIO DAN, ki jo organizira Zavod Celeia Celje v sodelovanju z Društvom "Raznolikost podeželja", ZEPP "Deteljica" in Zvezo ekoloških kmetov Slovenije. Vstop na prireditev, ki bo potekala v vsakem vremenu, je prost. Pokrovitelj prireditve je Mestna občina Celje.

Namen prireditve je prispevati k večji prepoznavnosti podeželja in predstavitvi pridelkov, izdelkov in storitev ponudnikov s kmetij. Prireditev je zasnovana na način, ki obiskovalcu ponuja vpogled v ponudbo pridelkov in izdelkov s kmetij, ki se jih seveda lahko tudi kupi. Ob tem je obiskovalec deležen tudi odličnih predstavitev kmetij, turističnih ter ekoloških kmetij in društev ter posameznikov s podeželja. Letošnja posebnost so vodene degustacije z bio živili. Zanimivo popestritev prireditve nedvomno predstavlja tudi vožnja s pravo kmečko kočijo.

Velik poudarek letošnja prireditev namenja tudi zabavnemu in animacijskemu programu, ki bo potekal od 10.30 do 13.00. Obiskovalci se bodo tako lahko udeležili delavnice izdelovanja lutk iz naravnih materialov, ki jo bo vodila Andreja Štravs. Za otroke bo prav posebno doživetje enourna lutkovna animacija "Putka Zdravka". Prav vsi obiskovalci pa se bodo lahko zazibali v ritmih glasbenega dueta "La Vers".

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, mobi: 051 681 990, e-mail:snezana.gabrovec@celje.si

Krekov trg 3

3000 Celje

Jerneja Kolar

referent za stike z javnostmi

telefon: 03 42 87 941

mobi: 051 681 997

e-mail: jerneja.kolar@celje.si