O-STA

Kaj bom, ko bom velik ...?

Ljubljana, 15. oktober 2009. V okviru projekta "Drugače o poklicih" so podjetje XLAB obiskali osnovnošolci, ki se bodo naslednje leto vpisovali v srednjo šolo. Šolarji so podrobneje spoznali poklic računalniškega programerja, področja dela in programske rešitve slovenskega podjetja XLAB.

Projekt "Drugače o poklicih je del programa Aktivne politike zaposlovanja, ki ga izvaja Zavod RS za zaposlovanje. Cilj je povezovanje med šolami, institucijami in delodajalci z namenom predstavitve različnih poklicev šolarjem, ki se odločajo, v katero smer bi nadaljevali svoje šolanje.

Povabilu k sodelovanju se je odzvalo tudi visokotehnološko podjetje XLAB. V njihovih prostorih v novem Tehnološkem parku Ljubljana je podjetje obiskala skupina osnovnošolcev iz OŠ Brezovica in s pomočjo Xlabovih strokovnjakov podrobneje spoznala poklic računalniškega programerja. Šolarji so v pestri in zanimivi predstavitvi izvedeli, kakšno delo opravlja, kakšna znanja so potrebna, da postaneš programer, kaj te lahko pri delu ovira, ... Ogledali so si lahko delovanje nekaterih končnih izdelkov Xlabovih računalniških programerjev, kot so Gaea+ (orodja za 3D vizualizacijo) in ISL Online (orodja za spletno komunikacijo in delo na daljavo).

XLAB je najmlajše na koncu povabil v svoje vrste, saj podjetje resnim in zagnanim posameznikom, ne glede na starost, vedno pušča odprta vrata. V podjetju trenutno opravlja prakso dijak Srednje šole za Elektrotehniko in Računalništvo.

www.xlab.si

O podjetju XLAB
Podjetje XLAB d.o.o., ki se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za enostaven dostop in nadzor oddaljenega namizja, sestanke in komunikacijo preko medmrežja na zahtevo, sodi v sam svetovni vrh. Izdelki ISL Online so združeni v poslovni paket "Vse v enem", ki nudi vsem, od malih, srednjih in velikih podjetij do posameznikov, nov, preprost in varen način dostopa do oddaljenega računalnika, sodelovanja s strankami, partnerji in zaposlenimi v dejanskem času. Izdelki ISL Online so tehnološko dovršeni ter slovijo po svoji enostavni uporabi, poleg tega pa so tudi cenovno dostopni.