O-STA

V Celje prihajajo Bass Chorus

Prvi koncert iz ciklusa Koncertni abonma Zavoda Celeia Celje

Celje, 20. oktober 2009, Zavod Celeia Celje organizira v petek, 23. 10. 2009, ob 19.30 v Celjskem domu prvi koncert iz ciklusa Koncertnega abonmaja za sezono 2009 / 2010. Občinstvu se bo predstavil Bass Chorus, ki ga sestavljajo izvrstni kontrabasisti: Zoran Marković / Iztok Hrastnik / Uroš Lečnik / Janez Avšič in Branimir Vulić. Cena vstopnice za izven: 10 EUR. Vstopnice so na voljo v TIC Celje, Krekov trg 3 in eno uro pred koncertom v Celjskem domu.

Kontrabasist Zoran Marković, izvrsten umetnik na tem večkrat zapostavljenem instrumentu, je združil več kontrabasov v ansambel in jim zaupal glasbo, komponirano za zbor, torej akorde ljudskih glasov. Kadar želimo umetnika najbolj pohvaliti, rečemo, da pod njegovimi prsti instrument poje, saj je glas najlepši instrument. Je muzikalni, zvočni in izrazni ideal, h kateremu upravičeno težijo vsi glasbeniki. Zoran Marković je za svoj zbor priredil nekatera najbolj znana in popularna dela srbske glasbe, na predstavitvi v Celju pa bodo člani ansambla, ki je do sedaj nastopal v Sloveniji, Srbiji, Italiji, Avstriji, Veliki Britaniji in na Norveškem, predstavili še skladbe slovenskih skladateljev. Spored: Stevan st. Mokranjac, Marko Tajčević, Dejan Despić, Helena Vidic, Primož Ramovš in Lojze Lebič.

Na fotografiji: člani Bass Chorus

Več info: Nenad Firšt, umetniški vodja glasbene dejavnosti, tel.: 03 42 87 939, mobi: 051 681 994, e-mail:nenad.first@celje.si