O-STA

Pihalni orkester Tržič kmalu v novih prostorih

V preteklem tednu je stekla gradnja novih prostorov Pihalnega orkestra Tržič. Orkester je izjemno kvaliteten glasbeni sestav, ki združuje prek petdeset glasbenikov in je s svojimi nastopi doma in v tujini izvrsten promotor občine Tržič. Glasbeniki morajo obstoječe godbene prostore v nekaj mesecih zapustiti, ker njihov lastnik ni več Občina Tržič, ampak so to v skladu s spremenjeno zakonodajo postali slovenski sindikati, ki prostor prodajajo.

V skladu z dogovorom, bo Občina Tržič prispevala sredstva za izvedbo vseh gradbeno-obrtniških del, orkester pa bo sam poskrbel za notranjo opremo prostorov, ki bodo locirani v prvem nadstropju prenovljenega Kulturnega centra Tržič.

"Pihalni orkester Tržič bi se brez pomoči Občine Tržič znašel praktično "na cesti", saj lastnih sredstev, za izgradnjo novih godbenih prostorov sami nikakor ne bi mogli zbrati," je dejal predsednik orkestra g. Vid Meglič.

Mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič je dejal, da je investicija pomembna tudi zato, ker smiselno predstavlja drugo fazo izgradnje Kulturnega centra Tržič. Pomembno se nam zdi, da prenovljeni Kulturni center Tržič živi za kulturo in naša vizija je, da se po izgradnji novih godbenih prostorov v prvem nadstropju stavbe investicija v prihodnjih letih nadaljuje še v zgornji etaži, kjer bodo svoje prostore lahko dobila še druga kulturna društva ali organizacije s tega področja.


Drago Zadnikar, spec.
DIREKTOR OBČINSKE UPRAVE

Kontaktni osebi:

  • Drago Zadnikar, spec., direktor občinske uprave. Tel.: 04/ 59 71 510
  • Vid Meglič, predsednik Pihalnega orkestra Tržič, GSM: 040/ 190 517