O-STA

Povečanje dostopnosti turistične ponudbe z novimi izobraževalnimi moduli

Ljubljana, 30.10.2009 - Vabimo vas, da se nam pridružite, v torek 3.11.2009 ob 9.30 uri, na javni predstavitvi projekta Povečanje dostopnosti turistične ponudbe z novimi izobraževalnimi moduli, ki bo potekala v prostorih Slovenijalesa, v Mali predavalnici, Dunajska 22, v Ljubljani.

Nacionalno turistično združenje skupaj s partnerji, Slovenskim združenjem za duševno zdravje - ŠENT iz Slovenije in partnerji iz Italije, Finske in Grčije, ter ob podpori Ministrstva za delo družino in socialne zadeve - direktorata za invalide, Ministrstva za gospodarstvo - direktorata za turizem in Evropske mreže za dostopni turizem, pričenja s projektom Izboljšanje dostopnosti z izobraževanjem v turizmu.

Projekt je sofinanciran preko programa Leonardo da Vinci - Prenos inovacij. Z omenjenim projektom nadaljujemo z aktivnostmi vzpodbujanja turističnega okolja v Sloveniji k izboljšanju dostopnosti za invalide in osebe s posebnimi potrebami. Pobuda za projekt je nastala v sklopu aktivnosti, ki smo jih projektni partnerji izvajali v preteklih letih in smo ugotovili, da je za večjo dostopnost turistične ponudbe nujno potrebno izobraževati in ozaveščati zaposlene v turizmu o potrebah in odnosu do "drugačnih" ne glede na obliko njihove oviranosti ali drugačnosti. Projekt bo potekal 2 leti, glavni cilj projekta pa pripraviti izobraževalne module za turistične delavce o invalidom dostopni in prijazni turistični ponudbi.

V torek, 3. novembra 2009 bomo ob 9.30 uri v prostorih Slovenijalesa, na Dunajski cesti 22 pripravili predstavitev projekta in projektnih partnerjev. O projektnih aktivnosti ter pomenu projekta za večjo dostopnost in razvoj turizma bodo spregovorili mag. Cveto Uršič, Direktor direktorata za invalide MDDSZ, mag. Janez Sirše, predsednik Nacionalnega turističnega združenja in ga. Dolores Kores, vodja projekta ŠENT Slovensko združenje za duševno zdravje.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

Prijave in dodatne informacije:

Nacionalno turistično združenje
Sandra Horvat
e-mail : sandra.horvat@ntz-nta.si
Telefon: 040 726 136