O-STA

CrossCulTour in Kamnik s kulturo v okviru DEKD 2011

Spoštovani predstavniki medijev,

vabimo vas na novinarsko konferenco "Kamnik s kulturo v okviru Dnevov evropske dediščine", ki bo potekala

v sredo, 21.9.2011, ob 13. uri
v TIC Kamnik, Glavni trg 2, Kamnik.



Prireditev Kamnik s kulturo poteka v okviru evropskega projekta CrossCultour in Dnevov evropske kulturne dediščine 2011 v znamenju dediščinskih skupnosti in prostovoljstva.

Namen projekta CrossCulTour je skozi učinkovit pristop navzkrižnega trženja v kulturnem turizmu ohranjati in promovirati kulturne spomenike in pokrajine. Na Malem gradu v Kamniku bo v soboto, 24. septembra 2011, potekala zaključna prireditev projekta CrossCulTour, kjer bodo pri predstavitvi sodelovala tudi prostovoljna društva iz Kamnika, med drugimi se bo predstavil Aktiv kmečkih žena s prigrizki, izdelanimi po receptu iz srednjeveškega obdobja, dijaki Šolskega centra Rudolfa Maistra Kamnik pa bodo poskrbeli za animacijske delavnice in predstavili srednjeveške igre. V okviru zaključka sezone na gradu se bodo vzporedno odvijale tudi animacijske delavnice za otroke, ki bodo potekale od 11. do 15. ure na Malem gradu v Kamniku.

Slavnostni zaključek dogodka bo potekal z večernim koncertom z glasbo v dveh nadstropjih kapele Malega gradu, edinstenega romanskega spomenika. Koncert s pričetkom ob 20. uri bo naznanil tudi zaključek poletne sezone na Malem gradu.

Prireditev organizirata Mednarodni inštitut za turizem, partner v projektu Crosscultour, in Agencija za turizem in podjetništvo Kamnik.

Veseli bomo vašega odziva ter vljudno vabljeni na novinarsko konferenco in kulturni dogodek v Kamnik.