O-STA

Izboljšanje likvidnosti ustanov v javnem sektorju

Novi iCenter omogoča ustanovam v javnem sektorju, da prihranijo do 80 % delovnega časa pri izterjavah.

ŠEMPETER PRI GORICI, 9. 11. 2009 - Ustanove v javnem sektorju imajo, podobno kot podjetja v realnem sektorju, težave zaradi zmanjšanja splošne plačilne sposobnosti, ki je posledica recesije v gospodarstvu. Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih informacijskih rešitev za majhna, srednja in velika podjetja ter javne ustanove, je z novim poslovnim informacijskim sistemom iCenter 6.12 ustanovam v javnem sektorju ponudil zmožnosti za učinkovito izvedbo izterjav.

Novi iCenter omogoča ustanovam, kot so šole in vrtci, domovi upokojencev in dijaški domovi pa bolnišnice, zdravstveni domovi in centri za socialno delo, da povečajo učinkovitost postopka izterjave. "Neplačevanje storitev v javnem sektorju je v veliki meri povezano s socialnim stanjem. Ker izterjave v veliko primerih ni mogoče izvesti morajo ustanove te postopke izvajati čimbolj učinkovito in poceni," je povedal Peter Rodman, vodja projektov v SAOP.

Postopki izvršbe ne dodajajo vrednosti poslovanju, zato morajo biti izvedeni v čim krajšem času in s čim manj stroški. Novi iCenter omogoča, da zaposleni v javnih ustanovah te postopke izvedejo tudi do 80 % hitreje. Vgrajeni elektronski postopki in dokumentacija odpravljajo tudi materialne stroške, na primer fotokopiranja in pošiljanja po klasični pošti. Vso dokumentacijo je namreč možno preprosto pošiljati prek e-pošte, na primer odvetniku ali pristojnim ustanovam.

iCenter je vodilna poslovno-informacijska rešitev za ustanove javnega sektorja v Sloveniji. Nadgradnja na novo različico iCenter 6.12 bi tako prispevala k splošnemu povečanju likvidnosti javnega sektorja in s tem k izboljšanju storitev za državljane in manjšemu obremenjevanju državnega ali proračunov lokalnih skupnosti.

Dodatne informacije:

Peter Krkoč, Marketing in odnosi z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

T: 05 / 393 40 23

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: http://www.saop.si