O-STA

SAOP poenostavil prehod na poslovno rešitev iCenter

SAOPjevo programsko orodje za avtomatizacijo prenosa podatkov iCenter pohitri in zniža stroške uvedbe ter poveča dodano vrednost nove naložbe.

ŠEMPETER PRI GORICI, 12. 11. 2009 - Podjetje SAOP d.o.o., je izdelalo posebno programsko orodje za avtomatizacijo prenosa podatkov. Orodje SAOP Konverter omogoča učinkovito prenašanje podatkov iz starih oziroma konkurenčnih poslovnih informacijskih rešitev v nov poslovni informacijski sistem na osnovi integriranega poslovnega informacijskega sistema iCenter. S tem orodjem želijo v SAOPju pohitriti enega ključnih postopkov pri prehodu na nov poslovni informacijski sistem, ki je za organizacije običajno zahteven projekt tako s poslovnega kot tudi s tehnološkega vidika.

Posodabljanje poslovnega informacijskega sistema z uporabo dobrih praks in novih tehnologij je za organizacije enako pomembno kot na primer posodabljanje proizvodnje, voznega parka ali prodajaln. "Veliko organizacij zaradi zahtevnosti menjave informacijskega sistema uporablja zastarele sisteme, s katerimi ne morejo učinkovito podpreti procesnih izboljšav ter novih poslovnih modelov," je povedala Liljana Zorn, vodja prodaje iCentra v SAOP.

Tipičen življenjski rok poslovnega informacijskega sistema znaša pet let, implementacija poslovnega informacijskega sistema, na primer v srednje podjetje, pa lahko traja od nekaj mesecev do enega leta in več. Skrajšanje časa implementacije podaljša dobo uporabe poslovnega informacijskega sistema, kar ob hitrejši predaji novih funkcionalnosti pripomore k skrajšanju časa povrnitve naložbe.

Novo programsko orodje omogoča prehod na iCenter z vseh konkurenčnih produktov istočasno pa lahko služi tudi kot gradnik za povezovanje obstoječih sistemov z novimi poslovnimi rešitvami iz zbirke iCenter. Kot pravijo v SAOPju, bodo s tem orodjem obenem zagotovili hitro rastočim podjetjem enostaven prehod iz spletnega programa za vodenje mikro in majhnih podjetij miniMAX na celovit poslovni informacijski sistem iCenter za srednja podjetja.

Dodatne informacije:

Peter Krkoč, Marketing in odnosi z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

T: 05 / 393 40 23

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: http://www.saop.si