O-STA

Z novega bencinskega servisa v Kamniku

ŠE PIKA NA I

Novemu bencinskemu servisu, ki je pravzaprav že čez poletje zrasel ob kamniški obvoznici, bosta predsednik Petrolove uprave Janez Lotrič in župan Kamnika Tone Smolnikar uradno nazdravila ta petek. Pa ne le novemu servisu, pač pa tudi sodelovanju med petrolovci in kamničani, ki je bilo v letošnjem letu še za spoznanje bolj intenzivno kot sicer.

Vanj sta bila namreč aktivno vključena tudi "Sožitje", lokalno društvo za pomoč prizadetim in kamniški zavod za usposabljanje invalidne mladine. Prav slednji si je v okviru likovne akcije »Otroci odraslim«, ki jo je Petrol letos organiziral že enajstič zapored, poleg posamičnih diplom prislužil še skupinsko nagrado. Nagrajenci letošnjega likovnega natečaja bodo zato ob tej priložnosti kamničanom posebej predstavljeni, v avli občinske zgradbe pa si bo vse do izteka leta mogoče ogledati tudi razstavo nagrajenih del. Tradicionalna "čeka prijaznosti" – gre za običajno Petrolovo darilo lokalni skupnosti – bosta tokrat torej dva.

Sicer pa je z gradnjo novega bencinskega servisa v Kamniku Petrol pričel konec maja, v začetku septembra pa je servis – gre za tipski magistralni objekt – že pričel obratovati. Tudi kamniška postojanka s svojo šestčlansko ekipo sodi med tiste servise Petrola, ki so bili v najem in upravljanje predani samostojnim podjetnikom. V danem trenutku jih je 206.

Objekt, v katerega je družba Petrol vložila nekaj manj kot 180 milijonov tolarjev, odlikuje predvsem prostorna (120 m2) in dobro založena Hip-Hop prodajalna z bogato ponudbo živil in ostalega blaga za široko porabo, med drugim tudi plina v jeklenkah. Med dodatnimi storitvami, ki jih ponuja servis, kaže izpostaviti sodobno portalno avtopralnico in notranje čiščenje avtomobilov. Na 90 kvadratnih metrov veliki točilni ploščadi z desetimi dobro pretočnimi točilnimi mesti so uporabnikom na voljo vse tri vrste goriva – poleg diesla in Eurosupra torej še 98-oktanski bencin – pa tudi kurilno olje.