O-STA

Kam v prazničnem decembru?

V veselem predprazničnem obdobju se po vsej Sloveniji vrstijo najrazličnejši privlačni dogodki in prireditve, ki so še posebej zanimivi za naše najmlajše. Slovenske železnice vabijo na vesela praznična potovanja z vlakom. Uživajte v pogledu na pokrajino, ki drsi mimo oken, veselite se v družbi s sopotniki in sproščeno ter ugodno potujte na ogled praznične Ljubljane, v "pravljično mesto Celje", na ogled živih jaslic v Postojnsko jamo ...

Žive jaslice v Postojnski jami

Že 19. leto zapored bodo v skrivnostnem svetu kapnikov v Postojnski jami uprizorjene žive jaslice, ki jih oživljajo mladinske igralske in pevske skupine. Za vse, ki se boste na pot odpravili v skupini in nam to najavili do 18. decembra, smo pripravili posebno božično-novoletno ponudbo. Jaslice si lahko ogledate od 25. do 28. decembra ter 2. in 3. januarja.

Potovanje v družbi Božička

V soboto, 19. decembra, bo iz Ljubljane in Novega mesta vozil Božičkov vlak. Božiček bo otroke na vlaku tudi obdaril.

Na potep k sosedom v prazničnem adventu

V adventnem času se na ulicah in trgih prižge na tisoče lučk, zadiši po kuhanem vinu ... za doživetje tega vzdušja je ugodno in zanimivo potovanje v Beljak (19 evrov) ali Gradec (33 evrov) in Salzburg (19 evrov). Skupina mladih, najmanj šestih oseb, ki skupaj potujejo z vlakom, pa lahko izrabi 70-odstotni popust za mlade od 15. do 20. leta, medtem ko njihov spremljevalec potuje brezplačno.

Z vlakom na silvestrovanje v tujino

V Beograd, ki je pred kratkim dobil tudi laskavi naziv mesta z najboljšo ponudbo zabave, bosta iz Ljubljane odpeljala dva posebna vlaka; prvi 29. decembra zvečer in drugi 30. decembra zgodaj zjutraj. Vrnitev obeh vlakov bo 2. januarja. Prav tako vabljeni v druga evropska mesta - München, Zürich, Budimpešta, Sarajevo - do katerih se z vlakom lahko zapeljete po ugodnih cenah že od 29 evrov naprej.

Naj bo vaše potovanje udobno in doživeto!