O-STA

Varstveno delovni center Nova Gorica z novo sodobno stanovanjsko enoto

Podjetje SAOP je z donacijo prispevalo k obnovi najemniške vrstne hišice za 5 gojencev novogoriškega Varstveno delovnega centra.

NOVA GORICA, 29. 12. 2009 - Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programskih rešitev za podjetja in javne ustanove, pri poslovanju sledi svojim temeljnim vrednotam. Med njimi je tudi vrednota PRIJAZNOST do širšega poslovnega okolja, kar potrjuje tudi s sedanjim donatorskim dejanjem. V SAOPju so pomagali prenovi stanovanja za gojence Varstveno delovnega centra Nova Gorica. Stanovanje oziroma vrstno hišico je Varstveno delovni center prejel v najem od Stanovanjskega sklada MO Nova Gorica. V njem bo v najsodobnejšem bivalnem okolju živelo pet gojencev in se pripravljalo na postopno osamosvojitev.

"Letošnji prevzem vodstva podjetja SAOP me je utrdil v prepričanju, da je uspeh odvisen od prispevka vseh. Mogoče v današnjih časih celo bolj kot kdajkoli prej, ko se praktično na vsakem koraku kaže, kako krhka je lahko družba, če ne temelji na spoštovanju, sodelovanju in medsebojni pomoči," je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP.

"Veseli smo, da je SAOP znova pokazal posluh za potrebe bližnjega, s tem pa tudi dokazal svojo osveščenost o problemu prometnih nesreč ter o boleznih sodobnega časa, ki trajno posežejo v življenje mladega človeka in njegovih svojcev," je povedala Tea Leban, direktorica Varstveno delovnega centra Nova Gorica.

Kot pravi Lebanova so zahteve, ki jih postavlja njihovemu zavodu zakonodaja, da uredi bivanje za invalide, zelo visoke. Vendar so se adaptacije lotili pogumno in z razumevanjem donatorjev tudi uspeli. "Ob predstavitvi projekta so v SAOP takoj razumeli potrebo, ki smo jo izrazili, da bi našim petim uporabnikom v urbanem okolju omogočili hitrejše napredovanje. Z donacijami smo skušali priskrbeti vse potrebno za bivanje, pred tem pa je bilo potrebno opraviti nekatera dela, kot so klančina pred vhodom, popravilo instalacij in gretja, dodati zasteklitev in sanitarni prostor."

SAOP je k prenovi novega doma za pet gojencev prispeval 1.000 evrov.

Dodatne informacije


Več o donaciji... http://www.saop.si/DesktopModules/Articles/ArticlesView.aspx?tabID=0&ItemID=168&mid=3090&wversion=Staging

Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki... http://www.saop.si/site/o_podjetju_za_novinarje/413/za_novinarje.aspx

Peter Krkoč, Marketing in odnosi z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46 , 5290 Šempeter pri Gorici

T: 05 / 393 40 23, M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: http://www.saop.si