O-STA

Kdo bo slovenski Bob leta 2001?

V smislu mota "recimo bobu bob" je v preteklih dveh letih v Večeru potekala akcija Iščemo Boba leta. Med izjavami slovenskih politikov, športnikov, gospodarstvenikov, umetnikov, filozofov in drugih javnih osebnosti so bralci časnika poskušali izluščiti tisto, ki se jim je zdela najbližja omenjenemu kontekstu: naravnost in brez zadržkov povedati svoje mnenje.

Dosedanja Boba leta sta bila naš znani pevec Vlado Kreslin v letu 1999 z izjavo "Slabi šefi jemljejo slabe delavce, da so lahko še naprej šefi, tako je tudi v glasbi" in lani sociolog Matjaž Hanžek s svojo izjavo: "Pri nas je nekdo bogat, ker je pripadnik neke politične stranke, po drugi strani pa ljudje cele dneve delajo za drobiž".

Tudi letos je pripravljenih deset izjav devetih novih avtorjev in avtorice. Dotikajo se področja zgodovine, politike, gospodarstva, prava, cerkve, umetnosti, sindikata. Iz dosedaj objavljenih člankov so bile izluščene tiste iskrive misli, ki so jih avtorji izrekli med pogovori z novinarji. Z novo zastavljeno serijo oglasov za izbor Boba leta bodo bralci pozvani, naj se »zapičijo« v tisto izjavo, ki se jim zdi najprimernejša. Zapičijo zato, ker je ostrina bucik, s katerimi bodo v oglasih izjave pripete, primerljiva z ostrino najboljše iskane izjave.

Izjave bodo objavljene v Večeru od začetka do sredine decembra, ko bo jasno, kdo bo letošnji Bob leta. Glasovati bo mogoče s pošiljanjem izrezanih oglasov ali po internetu na straneh www.vecer.com.