O-STA

HP in Microsoft sklenila dogovor o poenostavitvi tehnoloških okolij

HP in Microsoft sta predstavila triletni dogovor, v okviru katerega bosta vložila 250 milijonov USD v znatno poenostavitev tehnoloških okolij v podjetjih vseh velikosti. Podjetji načrtujeta nove rešitve, ki bodo temeljile na novi generaciji modela "od infrastrukture do aplikacije", okrepile razvoj računalništva v oblaku s hitrejšo implementacijo aplikacij in odpravile zapletenost upravljanja informacijskih tehnologij ter avtomatizirale obstoječe ročne procese. Sporazum predvideva doslej najbolj obsežno integracijo tehnoloških rešitev v panogi - od infrastrukture do aplikacij - in občutno izboljšanje uporabniške izkušnje pri razvoju, nameščanju in upravljanju IT-okolij.

HP in Microsoft bosta v okviru sporazuma sodelovala pri inženirskih načrtih za naprave za upravljanje podatkov, pri združenih in predpripravljenih aplikacijskih rešitvah, celoviti virtualizacijski ponudbi in integriranih upravljavskih orodjih. Te dinamične IT-rešitve, ki bodo na voljo prek najbolj obsežne prodajne in partnerske mreže v panogi, bodo:

  • Povečale poslovno učinkovitost z rešitvami, ki se odzivajo na spremenjene poslovne potrebe s preprostim povezovanjem strežniških, podatkovnih, omrežnih in aplikacijskih virov v visoko avtomatizirano samoupravljano okolje
  • Izboljšale zmogljivost, zanesljivost in razpoložljivost nekaterih najpomembnejših poslovnih aplikacij, vključno z izdelki Microsoft Exchange Server in Microsoft SQL Server, z zagotovitvijo izredno optimiziranega strojnega okolja. To bodo omogočili predhodno integrirani strežniški, podatkovni, omrežni in aplikacijski paketi "na ključ". Te naprave za upravljanje podatkov in e-pošto bodo ponudile izjemno preprostost pri nameščanju in upravljanju.
  • Izboljšale delovanje prek integriranih in medsebojno združljivih virtualizacijskih in upravljavskih orodij, ki omogočajo samodejno izvajanje in upravljanje ter stalno samoprilagajanje tehnoloških okolij. Zaradi integracije programske opreme HP Insight Software, HP Business Technology Optimization, Microsoft System Center in Microsoft Hyper-V Server lahko poslovni uporabniki pri avtomatizaciji nameščanja aplikacij in nadziranju tako infrastrukture kot aplikacij uporabljajo poenoteno upravljavsko rešitev. Ta integracija nudi optimizacijo napajanja in zmogljivosti, ob tem pa zagotavlja medsebojno združljivost v okolju heterogenega podatkovnega centra.
  • Zaščitile vlaganja in omogočile nizke skupne stroške lastništva ter dale uporabnikom več zaupanja pri uvajanju sistemov. Skupne rešitve temeljijo na industrijskih standardih ter so zasnovane za izkoriščanje obstoječih vlaganj v podatkovne centre in upravljanje prek skupnega ogrodja. Ta pristop bo uporabnikom v primeru poslovnih potreb omogočil integracijo modelov zasebnih ali javnih računalniških oblakov. HP in Microsoft bosta sodelovala tudi pri platformi Windows Azure.

"Krepitev inovacij pomaga podjetjem pri doseganju konkurenčne prednosti," je dejal Mark Hurd, predsednik in glavni izvršni direktor HP-ja. "Sodelovanje bo HP-ju in Microsoftu omogočilo, da uporabnikom ponudita tehnologijo, ki bo znižala stroške, ustvarila poslovno rast in pospešila inovacije."

"Ta dogovor, ki zajema strojno in programsko opremo ter storitve, bo poslovnim uporabnikom omogočil optimizacijo zmogljivosti z najvišjo preprostostjo in najnižjimi možnimi stroški lastništva," je povedal Steve Ballmer, glavni izvršni direktor Microsofta. "Naše razširjeno partnerstvo bo preoblikovalo način, kako večja podjetja zagotavljajo storitve za svoje stranke, malim organizacijam pa pomagalo pri prilagajanju informacijskih tehnologij rasti poslovanja. Microsoft in HP stavita drug na drugega, zato da našim uporabnikom ni treba igrati na srečo pri informacijskih tehnologijah."

Nov HP-jev in Microsoftov model "od infrastrukture od aplikacij" bo na voljo kot integrirana ponudba za večja okolja heterogenih podatkovnih centrov kot tudi v obliki rešitev, zasnovanih za mala in srednje velika podjetja. Rešitve so že na voljo, novosti pa bodo predstavljene v obdobju naslednjih treh let.

Podjetji sta se dogovorili tudi, da bosta za 10-krat povečali vlaganja v priložnosti za 32.000 HP-jevih in Microsoftovih prodajnih partnerjev, ki bodo uporabnikom zagotavljali podporo pri modernizaciji njihovih okolij. Integrirano ponudbo prav tako podpirajo nove implementacijske in podporne storitve, ki jih zagotavljata enoti HP Services in Microsoft Services.

Več informacij o dogovoru med HP-jem in Microsoftom je na voljo na naslovu http://www.hp.com/solutions/microsoft/infra2apps. Na voljo je tudi videoposnetek s Stevom Ballmerjem, v katerem predstavi razširjeno partnerstvo s HP-jem.

Spletna stran: http://www.microsoft.com/slovenija/novinarji/

Simona Rakuša, vodja odnosov z javnostmi: simonar@microsoft.com, Microsoft d.o.o., tel. (01) 5 846 100