O-STA

Brezplačne spletne aplikacije Office Web Apps zdaj tudi v slovenščini

· Microsoftove spletne aplikacije za pregledovanje, urejanje in izmenjavo dokumentov tudi v slovenščini

· Brezplačno za vse uporabnike računalnikov Windows, Mac in Linux z računom Live ID na spletnem naslovu www.office.com/webapps ter prek storitev Windows Live SkyDrive in Hotmail

· Office Web Apps uporablja že več kot 30 milijonov ljudi

Microsoftove spletne aplikacije Office Web Apps so odslej uporabnikom z brezplačnim računom Live ID na voljo tudi v slovenskem jeziku. Slovenski uporabniki lahko v domačem jeziku uporabljajo spletne spremljevalce vodilnih programov za osebno storilnost Microsoft Word, Excel, PowerPoint in OneNote. Microsoft je Office Web Apps zasnoval za udobno pregledovanje, preprostejše urejanje in učinkovito izmenjavo dokumentov Office od koderkoli, kjer sta na voljo internetna povezava in spletni brskalnik. Uporabnikom, tudi tistim, ki na svojem osebnem računalniku nimajo nameščene namizne zbirke Office, so dostopne na spletnem naslovu www.office.com/webapps, prek Microsoftove storitve za spletno shranjevanje in izmenjavo datotek Windows Live SkyDrive in v spletni e-poštni storitvi Hotmail.

Andrej Kunej, vodja poslovanja za poslovne aplikacije in strežnike, Microsoft Slovenija:

"Aplikacije Office Web Apps predstavljajo ključen del naše strategije na področju računalništva v oblaku, zato nas veseli, da jih zdaj lahko ponudimo tudi v slovenskem jeziku. Verjamemo, da bodo s poznano in domačo uporabniško izkušnjo, intuitivnimi orodji in brez kompromisov pri ohranitvi oblikovanja dokumentov prepričale mnoge slovenske uporabnike - kot so navdušile že več kot 30 milijonov uporabnikov po svetu."

Office Web Apps v slovenščini

Office Web Apps so priročni spletni spremljevalci priljubljenih programov za osebno storilnost Microsoft Word, Excel, PowerPoint in OneNote, ki dajejo uporabnikom več svobode pri pregledovanju, urejanju in izmenjavi dokumentov. Spletne aplikacije ne predstavljajo zamenjave za namizne programe Office, temveč njihovo dopolnilo, saj z širitvijo izkušnje Office na splet omogočajo manj zahtevno delo z dokumenti na vseh osebnih računalnikih, povezanih z internetom, in z nameščenim podprtim spletnim brskalnikom.

Odlikuje jih poznana uporabniška izkušnja ter intuitivna orodja za hitro in udobno delo, pri razvoju pa je Microsoft veliko pozornosti namenil tudi ohranitvi oblikovanja dokumentov pri njihovi izmenjavi med namiznimi in spletnimi aplikacijami. Za uporabo ni treba nameščati dodatne programske opreme, zadostuje že sodoben spletni brskalnik, kot so Internet Explorer 7 ali novejši, Google Chrome 3 ali novejši, Safari 4 ali novejši in Firefox 3.5 ali novejša različica na operacijskih sistemih Windows, Mac in Linux.

KONTAKT:

Simona Rakuša, vodja trženja in odnosov z javnostmi

simonar@microsoft.com

tel. 041 384 710

in

Katra Šemrov, projektna vodja odnosov z javnostmi

v-kasemr@microsoft.com
tel. 051 671 103