O-STA

Microsoft izdal brezplačno orodje za spletni razvoj WebMatrix

· Novo brezplačno orodje za učinkovit razvoj, prilagajanje in objavljanje spletnih strani ne glede na raven razvijalskega znanja

· Več kot 40 partnerjev - ponudnikov odprtokodnih aplikacij, vključno z Wordpressom, Joomlo!, DotNetNukom in Umbracom

· Podpora različnim programskim sintaksam, kot sta ASP.NET "Razor" in PHP

Microsoft je izdal brezplačno orodje za spletni razvoj WebMatrix, ki bo spletnim razvijalcem ne glede na raven njihovega znanja omogočilo učinkovit razvoj, prilagajanje in objavljanje spletnih strani za internet. WebMatrix vključuje nabor orodij za hiter razvoj novih spletnih strani na temelju predlog ali brezplačnih odprtokodnih spletnih aplikacij, kot so WordPress, Joomla!, DotNetNuke in Umbraco. Visoki storilnosti razvijalcev je namenjena tudi podpora različnim programskim sintaksam, kot sta ASP.NET "Razor" in PHP, in spletnim pomočnikom, ki nudijo kratke, enovrstične rešitve za kompleksne naloge. Microsoft je prav tako objavil nove videovodiče, nasvete in druge vire, ki bodo razvijalcem v pomoč pri hitrem začetku dela.

S. Somasegar,višji podpredsednik enote za razvijalce pri Microsoftu:

"Naša spletna platforma nudi zaključen ekosistem izdelkov, partnerjev in tehnologij, ki pomagajo razvijalcem do uspeha na spletu. Vsak dan želi vedno več ljudi razviti, objaviti in upravljati spletno stran, zato sedaj razvijalcem ne glede na raven njihovega znanja nudimo napredno, vendar preprosto rešitev za postavitev strani na splet."

Zasnovano za preprosto uporabo

Microsoft je zasnoval WebMatrix za vsakogar, ki želi ustvariti spletno stran. Študentom in novim razvijalcem WebMatrix nudi možnost hitrega spoznavanja z razvojem spletnih strani. Spletnim agencijam zagotavlja učinkovit način razvoja spletnih strani z uporabo odprtokodnih aplikacij. Za profesionalne razvijalce predstavlja novo možnosti za hiter in preprost spletni razvoj.

WebMatrix vključuje vsa orodja, potrebna za delovanje spletne strani, vključno s spletnim strežnikom, podatkovno zbirko in spletnimi ogrodji. Dvigu razvijalske storilnosti je namenjena podpora več programskim sintaksam (ASP.NET "Razor" in PHP) in spletnim pomočnikom, ki zelo olajšajo kompleksnejša opravila, kot sta recimo vstavljanje podatkov iz Twitterja ali videoposnetkov. Prav tako je vključeno orodje za optimizacijo za spletne iskalnike, ki pomaga pri razvoju iskalnikom prijaznih spletnih strani.

WebMatrix podpira ekosistem več kot 40 partnerjev - ponudnikov odprtokodnih aplikacij, kot so Wordpress, Jooomla!, DotNetNuke in Umbraco.

"WebMatrix z naborom preprosto dostopnih orodij spletnim razvijalcem in oblikovalcem približuje zmogljivost in prijaznost do uporabnikov, ki odlikujeta Joomlo!," je povedal Ryan Ozimek, vodja Joomle!, ki sodi med najbolj razširjene sisteme za upravljanje vsebin.

"WebMatrix sodi med najboljše načine za vzpostavitev in razvoj spletne strani Umbraco," je dejal Niels Hartvig, ustanovitelj Umbraca. "Z močno partnersko podporo WebMatrixu, Microsoftov celostni pristop resnično znižuje vstopne prepreke za spletne razvijalce."

Razvijalcem je WebMatrix na voljo kot brezplačni prenos tukaj. Na naslovu http://www.microsoft.com/web/webmatrix/learn so na voljo tudi spletni viri, kot so videovodiči in drugi nasveti za hiter začetek dela.

KONTAKT:

Simona Rakuša , vodja trženja in odnosov z javnostmi

simonar@microsoft.com

tel. 041 384 710

in

Katra Šemrov , projektna vodja odnosov z javnostmi

v-kasemr@microsoft.com
tel. 051 671 103