O-STA

Microsoft predstavil rešitev Microsoft Dynamics AX 2012

· Microsoft Dynamics AX 2012 na voljo v 23 jezikih in v 25 državah sveta

· Številne vsebinske in tehnične novosti

Microsoft je najavil dostopnost novega sistema za upravljanje poslovanja (ERP) Microsoft Dynamics AX 2012, namenjenega podjetjem različnih velikosti. Microsoftova zmogljiva rešitev ERP pokriva proizvodnjo, distribucijo, maloprodajo, profesionalne storitve in področje javnega sektorja. Omogoča napovedovanje in odzivanje na spremenjene poslovne zahteve, njena agilnost pa temelji na poenoteni zbirki poslovnih procesov, zasnovani na modelih in preprostosti uporabe. Nova generacija Microsoftove rešitve ERP bo na voljo v 23 jezikih in v 25 državah. Za potrebe slovenskih strank bo rešitev prevedla in prilagodila slovenski zakonodaji družba Adacta, Microsoftovo partnersko podjetje v Sloveniji.

Microsoft Dynamics AX 2012 predstavlja s predpripravljenimi možnostmi in celovitimi ERP-zmogljivostmi temelj za upravljanje financ, človeških virov in delovnih nalog. S pomočjo orodij, kot so Unified Natural Models, ki služijo kot knjižnica poslovnih procesov in odražajo realne razmere, prinaša novo raven prilagodljivosti. Strankam omogoča preprosto prilagajanje in spreminjanje procesov v organizaciji glede na poslovne zahteve.

V Sloveniji rešitev Microsoft Dynamics AX 2012 uvaja in lokalizira Microsoftovo partnersko podjetje Adacta, ki je letos prejelo tudi prestižno nagrado Microsoftov partner leta 2011.

Na fotografiji: Tomaž Perc, vodja poslovanja za poslovne rešitve Dynamics v Microsoftu: "Izredno smo zadovoljni, da Microsoft Dynamics AX 2012 prinaša rešitve, s katerimi smo mu še povečali konkurenčnost, kar izkazujejo tudi izsledki raziskave Magic Quadrant analitskega podjetja Gartner. Potrditev te usmeritve je tudi dejstvo, da smo rešitev pričeli uvajati v Sloveniji, še preden je bila splošno dostopna. V uporabi pri strankah bo že z začetkom leta 2012."

Microsoft Dynamics AX 2012

Spletna stran Microsoft Dynamics AX 2012

Gartnerjeva raziskava: Magic Quadrant for ERP for Product-Centric Midmarket Companies

Microsoft na spletu

Spletna stran Microsoftove novice

RSS-povezava za novice v slovenščini

Slovenski Microsoft na Facebooku in Twitterju

Microsoft News Center

Z intuitivno izkušnjo in dostopom do sistema za poslovno obveščanje (BI) je Microsoft Dynamics AX 2012 preprost za uporabo, obenem pa izjemno prilagodljiv ter omogoča nizke skupne stroške lastništva. Uporabniški vmesnik Microsoft Office omogoča delo v znanem okolju, napredne zmogljivosti BI pa pomagajo strankam pri odkrivanju svežih idej, ki lahko vodijo do hitrejšega in bolje informiranega sprejemanja odločitev. Microsoft Dynamics AX 2012 omogoča tako IT-administratorjem kot končnim uporabnikom enostavnejše, preprostejše in bolj intuitivno delo.

Marko Jurjevec, direktor področja poslovnih rešitev v podjetju Adacta, je ob tem dejal: "Microsoft Dynamics AX 2012 pomeni tako za nas, ki rešitve za upravljanje poslovanja implementiramo, kot za stranke, pri katerih jih postavljamo, velik korak naprej. Prinaša številne vsebinske in tehnične novosti, ki bodo skrajšale čas, potreben za uvedbo, in poenostavile uporabo rešitve. Vgrajene vertikalne rešitve za različne industrije, močna podpora delovnim tokovom, celovito podprto upravljanje s proračunskimi sredstvi in nadzor poslovanja ter odlična integracija s širokim naborom drugih Microsoftovih rešitev so le nekatere od novih ali nadgrajenih funkcionalnosti, ki bodo gotovo prepričale tudi uporabnike."

Microsoft Dynamics AX 2012 bo Microsoft javno predstavil tudi na spletnem dogodku 8. septembra 2011. Steve Ballmer, izvršni direktor Microsofta, Kirill Tatarinov, predsednik Microsoftove enote za poslovne rešitve, in Nigel Montgomery, direktor raziskav pri Gartnerju, bodo predstavili vizijo dinamičnih poslovnih procesov ter trende na področju ERP-rešitev.

Registracija za udeležbo na virtualnem dogodku je možna na spletnem naslovu http://www.microsoft.com/dynamics/ax2012launch/?fbid=nc_Pq9dBkgL.

Več informacij:

Katra Šemrov, projektna vodja odnosov z javnostmi, v-kasemr@microsoft.com, tel. 051 671 103