O-STA

V Portorožu se je zaključila Microsoftova NT konferenca 2011

· Slovesen zaključek s podelitvijo dobrodelnih sredstev za pobudo Učimo se za življenje

· Tridnevne prireditve se je letos udeležilo 2176 udeležencev iz več kot 400 podjetij in organizacij

· Med sponzorji in razstavljavci se je predstavilo tudi 57 slovenskih podjetij, 14 odstotkov več kot lani.

Microsoftova NT konferenca 2011, ki je v Portorožu potekala od 23. maja, se je včeraj zvečer slovesno zaključila s tradicionalno podelitvijo dobrodelnih sredstev za pobudo Učimo se za življenje. Microsoft bo za pobudo, ki manj privilegiranim posameznikom in skupinam pomaga do osnovnih računalniških znanj, namenil 34.586 evrov. Prejela jih bo nevladna in neprofitna organizacija Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije (MISSS), s katero Microsoft sodeluje pri računalniškem opismenjevanju. Letošnje NT konference, osrednjega slovenskega poslovno-tehnološkega dogodka, se je udeležilo 2176 udeležencev, ki jim je bilo na voljo 185 predavanj vrhunskih domačih in tujih strokovnjakov in 12 celodnevnih delavnic o najnovejših tehnologijah in izdelkih za učinkovitejše delo ter uspešnejše poslovanje.

"Microsoftova NT konferenca 2011 je s poletom med računalniškimi oblaki slovenskim razvijalcem, strokovnjakom in poslovnežem ponovno približala najnovejše tehnologije ter vrhunska tehnična in poslovna znanja. Hkrati so udeleženci dejavno podprli naša stalna prizadevanja, da informacijsko prihodnost približamo tudi tistim prebivalcem, ki so jim sodobna računalniška orodja in znanja manj dostopna. Tudi s tem NT konferenca že vrsto let odpira nove priložnost", je ob zaključku povedala Biljana Weber, generalna direktorica slovenske podružnice Microsofta.

Učimo se za življenje

Udeleženci NT konference, največjega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji, že vrsto let sodelujejo pri zbiranju sredstev za dobrodelne namene. Letos so se lahko akciji pridružili na še posebej zabaven način, z igranjem na igralni konzoli Xbox 360 z revolucionarno napravo za prostoročno upravljanje Kinect. Microsoft Slovenija je za vsako odigrano minuto namenil dva evra organizaciji MISSS, s katero sodeluje pri računalniškem opismenjevanju manj privilegiranih družbenih skupin v okviru pobude Učimo se za življenje.

Nevladna in neprofitna organizacija MISSS je k Microsoftovemu projektu računalniškega opismenjevanja pristopila leta 2005, od takrat pa je računalniške tečaje Učimo se za življenje zaključilo več kot 7.200 tečajnikov, več kot 18.500 pa jih je izkoristilo tudi druge prednosti programa. Microsoft poleg zagotavljanja finančne pomoči sodeluje tudi pri pripravi ustreznih učnih načrtov in drugih izobraževalnih gradiv in virov.

Microsoftova NT konferenca 2011

Microsoftova NT konferenca je največja slovenska poslovno-tehnološka prireditev in eden največjih tovrstnih dogodkov v regiji. V treh dneh pestrega dogajanja se je zvrstilo kar 185 predavanj vrhunskih domačih in tujih strokovnjakov in 12 celodnevnih delavnic, na katerih se je bilo mogoče seznaniti z najnovejšimi tehnologijami in izdelki za učinkovitejše delo ter uspešnejše poslovanje.

Na NT konferenci 2011 so sodelovali tudi številni partnerji in sponzorji. Partner konference je bila Skupina Telekom Slovenije, sponzorja distributerja sta Repro MS in Diss, zlata sponzorja pa Canon in Lenovo. Med zlatimi, srebrnimi in bronastimi sponzorji ter razstavljavci se je predstavilo 57 podjetij iz Slovenije, kar je 14 odstotkov več kot lani.

Več informacij o Microsoftovi NT konferenci na voljo na spletnem naslovu www.ntk.si.

Več informacij:

Katra Šemrov, projektna vodja odnosov z javnostmi, v-kasemr@microsoft.com, tel. 051 671 103